Google, Haritalar uygulamasına park yeri işaretleme özelliği ekliyor

Google, Haritalar uygulamasına park yeri işaretleme özelliği ekliyor

Google, araç sahiplerinin park yeri bulma sorununa yeni bir çözüm daha sunmaya başladı. Daha önce Google Now üzerinde başlatılar park yeri işaretleme özelliği, nihayet Google Haritalar (Google Maps) üzerinden kullanılabilir hale geldi.

Şimdilik Google Haritalar'ın Android sürümünde geçerli olan bu yenilikle araç sahipleri araçlarını park ettikleri yeri Haritalar uygulaması üzerinde açılan bir 'park yeri kartı' üzerinden işaretleyebilecek. Aracın konumunu gösteren bu kart üzerine isterse not alıp fotoğraflar da ekleyebilecek ki bu notların aracın yerini bulmakta ciddi faydalar sağladığı malum.

Google, park yeri kartının farklı durumlarda (otobüs, taksi veya başka bir arabadan indiğinizde) açılabileceğini de söylüyor. Zira Google henüz iOS 10'da olduğu gibi CarPlay muadili bir sistemle telefon eşleşmesi yapmıyor. Ancak ilerleyen zamanda bunun mümkün olabileceğini söyleyebiliriz.

Diğer yandan Google henüz bu yeniliği iOS uygulamasında henüz sunmuyor ve önümüzdeki dönemde bu yeniliklerin devreye alınmasını bekleyebiliriz. Resmi duyuru da iOS tarafındaki güncellemeyle birlikte yapılabilir.

Türkiye'de kullanabilecek miyiz?

Bu özelliğin ilk olarak ABD'de kullanıma açıldığını tahmin etmişsinizdir. Türkiye içinse Türkçe yardım sayfası oluşturulmuş fakat orada anlatıldığı şekilde park yeri özelliğini aktifleştirecek bir menü seçeneği göremedim. Yine de denemek isterseniz Google uygulamasında "Ulaşım > Özelleştir > Genellikle işe nasıl gidip gelirsiniz?" seçeneklerini takip ederek "Arabayla" seçeneğini işaretlemeniz gerektiğini paylaşayım.

Önümüzdeki dönemde araçların akıllanmasıyla bu sorunun tarih olacaktır fakat şu anda bu sorunu çözmek isteyen çeşitli uygulamalar var ve Google bu uygulamalara karşı önemli bir adım atmış oldu. Yeni gelişmeler oldukça paylaşmaya çalışacağız.

Görsel Kaynak: Pexels.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.