Dijital öncelikli hale gelen Adidas e-ticaret satışlarını 4 milyar dolara çıkaracak

Dijital öncelikli hale gelen Adidas e-ticaret satışlarını 4 milyar dolara çıkaracak

Dünyanın en büyük spor markalarından Adidas, yönünü dijital olarak belirledi. Geçtiğimiz günlerde CNBC'ye konuşan Adidas CEO'su Kasper Rorsted'in açıklamalarına göre, TV reklamlarına arkasını dönen şirket, . Bu süreçte bugün 1 milyar dolar olan yıllık e-ticaret satışlarının 2020'de 4 milyar dolara çıkması planlanıyor.

Adidas'ın dijital öncelikli hale gelmesi bir yıldan uzun süredir devam eden bir süreç. Öyle ki şirket bu yıl ilk kez geleceğin sağlık ve fitness alanında dijital trendler raporunu yayınlayarak, bu alanda söz sahibi olmak istediğini bir kez daha açık etmişti. Mobil cihazların müşterilerine ulaşmak için doğru kanal olduğuna inanan Adidas'ın dijital etkileşimi anahtar metrik olarak alıyor, tüm kampanyalarında. Rorsted, artık kimsenin TV reklamını takip etmediğini söylüyor CNBC röportajında.

Dijital etkileşimi bu şekilde birinci sıraya alması, Adidas'ın e-ticaret kanalına daha fazla ağırlık vereceği anlamına geliyor. Son dönemde influencer marketing çalışmalarıyla gündeme gelen Adidas'ın, bu alandaki yatırımları sayesinde, kadın spor dikeyinde pazar payını iki katına çıkarması hedefleniyor.

Adidas'ın dijital açılımı, en yakın rakibi Nike'ın bu alandaki üstünlüğüyle de ilgili. Ocak 2017 tarihli Shifting Budgets raporuna göre, Nike,  reklam yatırımlarını Facebook ve YouTube video reklamlarına kaydırırken; Adidas TV odaklı ilerlemeyi tercih etti, geçtiğimiz yıllarda. İki stratejiyi kıyaslayan rapor, Nike'ın harcanan her bir TV dolarına karşılık yaklaşık 4.2 milyon sosyal etki yaratırken; Adidas'ın 500 bin ile sınırlı kaldığını söylüyor. Geleneksel stratejilerin işe yaramadığı iddiası Adidas için doğru görünüyor.

Adidas son olarak yenilikçi bir mağaza tasarımıyla gündeme geldi. Haberlere göre Adidas'ın mağazasında müşterilerin vücutlarını taratarak tamamen kendileri için tasarlanan özel bir kazağı saatler içinde dokutup teslim alması mümkün olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.