Microsoft, Surface Book 2 modelini Nisan ayında tanıtabilir

Microsoft, Surface Book 2 modelini Nisan ayında tanıtabilir

İlk olarak 2015 yılında karşımıza çıkan ve geçtiğimiz yılın Ekim ayında yenilenen Microsoft Surface Book, önümüzdeki ay yeni modeliyle karşımıza çıkabilir. Tayvan merkezli Digitimes'ın haberine göre Microsoft, Surface Book 2 modelinde radikal tasarım değişiklikleri yapacak.

2'si 1 arada bir tasarım anlayışıyla karşımıza çıkan Surface Book, tanıtıldığı günden itibaren en sevilen hibrit ürünlerden biri olmayı başarmıştı. Surface Book'un en büyük dezavantajının ise tüm Surface ailesinde de olduğu gibi fiyat etiketi olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Tam da bu nedenle Surface Book 2 modelinde fiyat politikasını değiştirmek isteyen Microsoft, 2'si 1 arada tasarımdan vazgeçerek fiyat etiketini 1000 dolar seviyelerine çekmek istiyor. Hatırlatmak gerekirse Surface Book'un başlangıç fiyatı 1499, Surface Book i7 modelinin başlangıç fiyatı ise 2399 dolar seviyelerinde.

Tasarımı büyük ölçüde değişse de ilk modelle aynı ekran büyüklüğüne sahip olması beklenen Surface Book 2, 13.5 inç büyüklüğünde bir ekranla karşımıza çıkacak. Son olarak Microsoft'un 2016 yılı içerisinde 500 bin adet Surface Book satışı gerçekleştirdiğini de ekleyelim.

Fiyat politikasının değişmesi son kullanıcı adına güzel bir gelişme olsa da 2'si 1 arada tasarım anlayışının terk edilmesi Surface Book modelinin cazibesini kaybetmesine yol açabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.