Google, Digital Skills for Afrika programıyla bir milyon kişiye ulaştı, ikinci milyona koşuyor

Google, Digital Skills for Afrika programıyla bir milyon kişiye ulaştı, ikinci milyona koşuyor

Afrika kıtasını internet erişimi açısından güçlendirmek isteyen Google, Afrika halklarını internet konusunda eğitmeyi de kendine görev biçmiş durumda. Yapılan açıklamaya göre teknoloji devinin Digital Skills for Africa adlı programı 1 milyon kişi barajını geçmiş ve ikinci milyon için atılım yapıyor.

Kısaca bahsetmek gerekirse Digital Skills for Africa, temel internet kullanımı, iş geliştirme ve kariyer geliştirme konusunda eğiten bir program. Nisan 2016'da başlayan program şimdiye dek 1 milyon kişiye ve kuruma birebir eğitimler sunmuş ki bu eğitimler 14 yerel partnerin katkısıyla 27 Afrika ülkesini kapsıyor. Program dahilinde 23 başlık altında 89 farklı kurs düzenleniyor.

Bu eğitimlerle Afrika'da internet okur-yazarlığını artırmayı hedefleyen Google, özellikle işletme sahiplerinin interneti kullanmasını önemsiyor. Bu sene yeni ülkeleri eğitim haritasına ekleyen Google, düşük internet hızına sahip yerlerde çevrimdışı eğitimler de düzenleyeceğini açıklıyor. Swahili, IsiZulu ve Hausa gibi yeni dilleri desteklediğini ve yeni yerel partnerlerle çalışacağını da paylaşıyor.

Google'ın Launchpad Accelerator adlı girişim hızlandırma programı da bu ay başında Afrika kıtasından başvuru almaya başlamıştı. Girişimcilere 6 ay hisse payı istemeksizin destek olan Google, 2 haftalık Silikon Vadisi seyahati de sunuyor.

1,2 milyarı aşan nüfusa sahip Afrika kıtası Çin ve ve Hindistan'ın ardından büyük bir potansiyele sahip ve Google'ın yanısıra Facebook da bu kıtada çeşitli çalışmalarla yeni internet kullanıcılarını daha ilk adımlarında yakalamak istiyor. Internet World Stats'a göre Afrika'da 335 milyon internet kullanıcısı bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.