Yandex Navigasyon Türkiye'de sesli yönlendirme ve konum gösterme reklamlarını devreye aldı

Yandex Navigasyon Türkiye'de sesli yönlendirme ve konum gösterme reklamlarını devreye aldı

Türkiye'de trafikteki akıllı telefon kullanıcılarının en sık başvurduğu uygulamalardan biri olan Yandex Navigasyon yenilikçi bir reklam formatıyla markalara açıldı. Sesli yönlendirme ve konum gösterme reklamlarını tanıtan Yandex Navigasyon, ilk iş birliğini Avis ile yaptı.

Yandex Navigasyon'un yeni reklam formatlarından sesli yönlendirme, uygulamayı açıp varış noktanızı seçtiğinizde veya noktaya ulaştığınızda duyduğunuz “Rota oluşturuldu” ve “Varış noktasına ulaştınız” anonslarının markanın ismiyle birlikte seslendirilmesini ön görüyor. Konum gösterme reklamları ise, reklam verenin varsa rotanızdaki ofislerinin haritada işaretlenmesiyle sağlanıyor.

Avis iş birliği kapsamında Yandex Navigasyon kullanıcıları "Rota oluşturuldu" anonsunun devamında "Avis keyifli yolculuklar diler” ifadesini duyuyor. Bununla birlikte kullanıcıların rotalarında 150 metre yakında bulunan Avis ofisleri, otomatik olarak haritada Avis logosuyla birlikte görünüyor.

Yandex Harita Servisleri Müdürü Onur Karahayıt, Yandex Navigasyon'un günlük milyonlarca kullanıcıya ulaştığını ve bunun doğal bir sonucu olarak reklam verenlerin yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını belirtiyor. Yandex Navigasyon’un bu farklı reklam modeliyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğini söyleyen Karahayıt, yeni modeli oluştururken kullanıcı deneyimine zarar vermemek için büyük özen gösterdiklerini not ediyor. Avis ile başlayan iş birliklerinin yeni markalarla devam etmesi bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.