Hangouts, Chat ve Meet olarak ikiye ayrılıyor

Hangouts, Chat ve Meet olarak ikiye ayrılıyor

Hangouts uygulaması şekil değiştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta iş dünyası için yeni video konferans servisi olan Hangouts Meet'i duyuran Google, bugün ise Hangouts'u Chat ve Meet olmak üzere iki ayrı platforma dönüştüreceğini açıkladı.

Allo ve Duo uygulamalarının kullanıma sunulmasının ardından Hangouts'ı günlük kullanım için değil de kurumsal kullanım için bir platform haline getirmeye çalışan Google, Hangouts Meet servisiyle Skype for Business'ı, Chat servisiyleyse Slack uygulamasını hedef almış.

Kalabalık çalışma grupları için başarılı bir video konferans servisi olacak olan Hangouts Meet, sade bir arayüzle karşımıza çıkacak. Diğer Google uygulamalarıyla entegre bir şekilde çalışacak olan Hangouts Meet, hem Web hem de mobil uygulamalar arayıcılığıyla kullanılabilecek.

Google'ın Slack rakibi olarak karşımıza çıkan Hangouts Chat ise tıpkı Meet servisinde de olduğu gibi Takvim, Drive, ve Docks gibi Google uygulamalarıyla uyum içerisinde çalışacak. Slack uygulamasında da olduğu gibi Android, iOS ve Web üzerinden kullanılacak olan Hangouts Chat, 3. parti servislerin desteğine de açık olacak.

Bugünden itibaren 30 kişiye kadar video konferans desteği veren Hangouts Meet uygulamasını kullanabileceğinizi de ekleyelim. Şimdilik erken başvuruları kabul eden Hangouts Chat uygulaması ise test sürecinin bitmesinin arından önümüzdeki dönemlerde kullanıma açılacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.