İş dünyası için yeni video konferans servisi: Google Meet

İş dünyası için yeni video konferans servisi: Google Meet

Skype for Business ve Amazon Chime gibi servislere rakip olmak isteyen Google'ın iş dünyası için geliştirdiği yeni video konferans servisi Meet by Google Hangouts ortaya çıktı. G Suite kullanıcıları için tasarlanan online toplantı servisine meet.google.com üzerinden ulaşılabiliyor.

Hangouts'ın arayüzüne oldukça benzer bir tasarım kullanan Meet, sade ve kullanışlı bir yapıya sahip. Bugün itibariyle ortaya çıkmış olsa da, Meet servisi henüz aktif olmadığı için servis içerisinde arama yapmak mümkün değil. Fakat "Toplantı kodu kullan" seçeneğiyle konferans görüşmelerine katılabileceğinizi de belirtelim.

Hangouts'ın iş dünyası odaklı versiyonu olan Meet, videolu görüşmelerin yanı sıra, mesajlaşma, video göderimi ve sesli arama gibi özelliklere de sahip. Meet'in 30 kişiye kadar HD video konferans görüşmelerine olanak tanıdığını, Hangouts için ise bu sayının 10 kişiyle sınırlandığını da ekleyelim.

Bir hata sonucu App Store için kullanıma sunulan ve kısa süre içinde mağazadan kaldırılan Meet, Gmail ve Google Takvim'le entegre bir şekilde çalışabiliyor. Hangouts ve Allo gibi Google'ın diğer popüler uygulamarının yanına yerleşen Meet, özellikle kalabalık guruplarla video konferans görüşmesi yapmak isteyenler için sade ve başarılı bir alternatif olacaktır.

Uygulamanın iOS ve Android sürümlerinin ne zaman kullanıma sunulacağı hakkındaysa henüz bir bilgi bulunmuyor. Son olarak meet.google.com adresine sadece Chrome üzerinden ulaşılabildiğini diğer internet tarayıcılarının Meet'i desteklemediğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.