Amazon, Skype for Business rakibi Chime servisini duyurdu

Amazon, Skype for Business rakibi Chime servisini duyurdu

Amazon Web Services (AWS), iş dünyası için yeni görüntülü ve sesli görüşme servisi olan Amazon Chime'ı duyurdu. Google Hangouts ve Skype for Business gibi iş dünyasının uzun zamandır kullandığı uygulamalara rakip olarak karşımıza çıkan Chime, sesli/görüntülü görüşme ve chat odaları sunan bulut tabanlı bir yazılım.

Windows, Mac, Android ve iOS platformlarına destek verecek olan Amazon Chime, aylık 2.50 dolardan başlayarak 15 dolara kadar çıkan fiyat seçeneklerine sahip. 15 dolarlık seçeneğin video ve ekran paylaşma gibi ekstra özelliklere de sahip olduğunu da belirtelim.

Ücretsiz kullanım imkanı da sunan Amazon Chime, bu seçenekte limitli video görüşmelerine ve sadece iki kişilik chat odalarının kullanılmasına olanak sağlıyor. Fortune'a konuşan AWS'nin kurumsal uygulamalardan sorumlu başkan yardımcısı Gene Farrell, video ve sesli görüşme uygulamalarının kullanması zor ve pahalı uygulamalar olduğundan bahsetti.

Amazon Chime'ın bu sorunları aştığını belirten Farrell, Chime'la görüşmeler yapmanın oldukça kolay olduğunu da iddia etti. Amazon Chime servisinin Outlook eklentisiyle birlikte çalışabileceğini de ekleyelim.

Son olarak Amazon Chime'ın sadece Hangouts ve Skype for Business'a rakip olmadığını ekleyelim. Amazon, bu hamlesiyle online toplantı pazarının en önemli oyuncuları olan Cisco WebEx ve GoToMeeting'e de rakip oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.