Akıllı kilit sistemi OttoLock, Arıkovanı'nda destek bekliyor

Akıllı kilit sistemi OttoLock, Arıkovanı'nda destek bekliyor

Yerli kitlesel fonlama platformu Arıkovanı, yurtdışında çeşitli örneklerini gördüğümüz akıllı bir ürüne daha kucak açtı. Akıllı kilit sistemi OttoLock, ev/ofis anahtarı taşımanın sıkıntılarını tarihe gömmek istiyor.

OttoLock, kısaca akıllı telefonunuz ile kapınızı kilitlemenizi ve açmanızı sağlayan bir akılı donanım girişimi. Anahtarınıza ihtiyaç duymadan, tek tuşla kapınızı telefonunuz üzerinden açıp evinize girebiliyorsunuz. Üstelik kapınızı açmak için kapıda yanında olmanıza da gerek yok. Misafirleriniz için sanal anahtar oluşturup evde olmadığınız zamanlarda da kapınızın açılmasını sağlayabiliyorsunuz.

Evdeki herkes için anahtar oluşturmak mümkün, çocuklar dahil.

Basit bir uygulama arayüzü ve farklı kilit/kapak tasarımıyla gelen OttoLock'un montajı da görünüşe göre oldukça basit. Elektrik bağlantısına ihtiyaç duymayan OttoLock, pille çalışıyor ve Bluetooth üzerinden iletişim kuruyor. Ayrıca arzu edildiği zaman mevcut metal anahtarlar ile giriş çıkış yapılmasına da imkan tanıyor.

Diğer yandan OttoLock tek kişilik bir anahtar sistemi de değil. Yani evde yaşayan herkes için anahtar oluşturulabiliyor. Bu sayede eve kimin girip çıktığını görmek de mümkün oluyor. Ana kullanıcıyı anında bilgilendiren sistem, belli zaman aralıklarında giriş ve çıkış izni belirlenmesini de sağlıyor.

OttoLock'un arkasındaki teknoloji

Yukarıdaki videoda da gördüğünüz üzere OttoLock'un arkasında Webrazzi okuyucularının yakından tanıdığı akıllı araç paylaşım girişimi YOYO var. YOYO'nun kurucu ortağı Berkman Çavuşoğlu, otomobiller için geliştirdikleri teknolojiyi OttoLock ile farklı bir alanda güncelleyerek kullandıklarını söylüyor. Keza farklı alanlardan gelen diğer kurucular da (Alper Burat, Ali Mete Kurt ve Kudret Keskin) OttoLock akıllı kapı kilit sisteminin özel şekilde yeniden tasarlandığını aktarıyor.

Bilmeyenler için paylaşmam gerekirse YOYO, başarılı bir girişim olmanın yanında araç kapılarını mobil uygulama üzerinden açma teknolojisi için KOSGEB'den destek almayı başarmışttı. Yani bu alanda teknolojik yeterliliğini kanıtlama başarısı göstermişti ve OttoLock'un da bu anlamda beklentileri karşılayacak bir ürün olacağını tahmin ediyorum.

OttoLock 135 bin TL hedefine ulaşması halinde ilk ürün gönderimini Aralık 2017'de yapmayı planlıyor. Perakende satış fiyatının 395 TL olması planlananan ürüne şu anda 255 TL destekle sahip olmak mümkün. Detaylı bilgileri Arıkovanı sayfasında bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.