Gboard Android uygulamasına gerçek zamanlı çeviri özelliği geldi

Gboard Android uygulamasına gerçek zamanlı çeviri özelliği geldi

Google'ın klavye uygulaması olan ve kısa süre önce yaşadığı değişimle dikkatleri çeken Gboard'un Android versiyonuna gerçek zamanlı çeviri özelliği geldi. Gelen güncellemeyle eklenen özellik, tahmin edileceği üzere Google Çeviri tarafından destekleniyor.

Güncellemeyle birlikte GIF ve Emoji önerileri sunmaya da başlayacak olan Gboard Android uygulaması, yazı yazarken GIF veya Emoji sekmelerine geçiş yapmadan istediğiniz seçeneklere ulaşmanızı sağlayacak. Tabii ki GIF ve Emoji önerileri desteğinin sadece Facebook ve Snapchat gibi desteklenen uygulamalar için sunulacağını da belirtelim.

Google Çeviri uygulamasının desteklediği 90 dili gerçek zamanlı olarak çevirecek olan Gboard, zamandan tasarruf sağlayacak. Uygulama içerisinde yer alan G butonunu tıkladıktan sonra açılan pencereden çeviri seçeneğini işaretleyerek aktif hale getirebileceğiniz gerçek zamanlı çeviri özelliği, sadece internete bağlı olduğunuz senaryolarda çalışabiliyor.

Uygulamanın iOS versiyonunda kullanımda olan sesle yazma özelliğini de kazanan Gboard Android uygulaması, hem Android hem de iOS platformları için en kullanışlı klavye uygulaması olmaya devam ediyor. Dilerseniz Gboard uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirisiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.