BIC Angels'dan 'sıradan çoğunluğun sosyal medyası' BlindID'ye melek yatırım

BIC Angels'dan 'sıradan çoğunluğun sosyal medyası' BlindID'ye melek yatırım

Sizlere daha önce tanıttığımız sesli ve anonim sohbet uygulaması BlindID, 1 milyon 250 bin TL değerleme üzerinden BIC Angels imzalı bir melek yatırım aldı.

'Sıradan çoğunluğun sosyal medyası' mottosuyla yola çıkıp yaklaşık 1 sene önce kurulan BlindID, 35 bin kullanıcıya ulaşmayı başarmış. BlindID'ye yatırım yapan BIC Angels melek yatırımcıları arasında Çağlar Karataş, Meltem Özçelebi, Çiçek Uçakan Yetiş ve Serdar Öner yer alıyor.

Her seferinde rastgele başka bir kullanıcıyla 45 saniyelik sesli görüşme imkanı sunan BlindID, Android uygulamasının ardından kısa bir süre önce de iOS uygulamasını kullanıma sunmuş.

"Tüm kullanıcılar anonim ve eşit, fenomenler yok."

Adil Zehir ve Çağatay Kurdoğlu tarafından kurulan girişimin kullanıcılarına sunduğu temel değer yargıları ise yeni insanlarla tanışmak ve sosyalleşmek. Uygulama bunların dışında anonim bir yapıya sahip ol masıyla öne çıkıyor diyebiliriz.

BlindID'de bir kişiyle anonim olarak 45 saniyelik bir görüşme yapmanızın ardından uygulama her iki tarafa da görüşmeden memnun kalıp kalmadıklarını soruyor. Böylece anonim olarak konuştuğunuz bir kişiyle daha sonra da eşleşmeniz mümkün oluyor.

BlindID'nin diğer sosyal mecralardan farklılaştığı taraflardan birisi de, mottosunda da vurguladığı gibi, 'eşitlik'. Bu konuda kurucu ortaklardan Adil Zehir şunları söylüyor: "Eğer çok güzel, çok yakışıklı, çok zengin, çok ünlü değilseniz, yani normal, sıradan bir insansanız aileniz ve arkadaşlarınız dışında kimse fotoğraflarınızı, postlarınızı beğenmiyor, tweet'lerinizi retweet yapmıyor, sizi takip etmiyor. BlindID’de isim, profil fotoğrafı, cinsiyet, ırk, sosyal statü gibi bilgiler bulunmuyor. Tüm kullanıcılar anonim ve eşit, fenomenler yok."

Gelir modeli olarak uygulama içi satın alma (in-app purchases)

Almış olduğu melek yatırımı bir yandan ürünü geliştirip yeni özellikler eklemeye bir yandan da daha geniş kitlelere ulaşmak adına pazarlama faaliyetlerine harcayacağını öğrendiğimiz BlindID, hedeflediği geniş kitleleri yakalaması halinde gelir modelini uygulama içi satın almalara dayandıracakmış.

Adil Bey'den öğrendiğimize göre girişim, Türkiye'de belirli bir büyüklüğe ulaştıktan sonra yurtdışına da açılmayı planlıyormuş. Ses üzerinden çalışan bir uygulama olduğunu düşünecek olursak, görece olarak farklı ülkelerde şansını denemesi daha kolay olan BlindID, öncelikle Hollanda ve Almanya, sonrasında da Suudi Arabistan ve İran pazarlarını deneyecekmiş.

BlindID hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarmayı sürdüreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.