Wix, 16 yıllık tasarım portalı DeviantArt'ı satın aldı!

Wix, 16 yıllık tasarım portalı DeviantArt'ı satın aldı!

Hiç kodlama bilmeden web sitesi yapma imkanı sunan Wix.com, 16 yıllık tasarım/tasarımcı portalı DeviantArt'ı satın aldığını duyurdu.

Özellikle tasarımcıların yakından tanıdığı DeviantArt, paylaşılan rakamlara göre 36 milyon dolar nakit karşılığında Wix'in olacak. Bu tutara DeviantArt'ın 3 milyonluk borçları da dahil ve DeviantArt, Wix.com'dan bağımsız olarak yol almaya devam edecek. DeviantArt'ın kurucu ortağı ve CEO'su Angelo Sotira ise Wix'in yönetim ekibine katılacak.

Paylaşılan bilgilere göre DeviantArt'ın 40 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısı var ve 325 milyon civarında orjinal eserine ev sahipliği yapıyor. 2000 yılında kurulan portalın Autodesk, DivX ve bireysel yatırımcılardan aldığı toplam yatırım tutarı da 13,5 milyon doları buluyor. Wix ise NASDAQ borsasında 2,86 milyar dolar civarındaki piyasa değeriyle işlem görüyor.

Satın alma sonrasında Wix'in bazı teknolojilerini DeviantArt'a entegre edilecek ve DeviantArt'ın gelirleri artırılacak. Buna karşılık DeviantArt'ın içerikleri de Wix kullanıcılarının erişimine sunulacak. Yani Wix, iki platformu birbirine bağlayarak hem teknik hem de mali anlamda daha da güçlenecek.

Hatırlatmak gerekirse Wix, geçen ay mobil müşteri ilişkileri yönetimi uygulaması ve sadakat platformu Flok'u satın almıştı ve mobil ticarete önem verdiğini göstermişti. DeviantArt mobil öncelikli bir girişim değil ama Wix tarafından geliştirilecek masaüstü ve mobil uygulamalarla güçlenecek. Dolayısıyla Wix'in vizyonu DeviantArt'ı da etkileyecek.

İsrail merkezli Wix'in Kurucu Ortağı ve CEO'su Avishai Abrahami, DeviantArt'ın sadık bir kullanıcı kitlesine sahip olduğunu söylüyor ve bu satın almanın ürün/altyapı anlamında DeviantArt kullanıcılarını memnun edeceğini söylüyor. Gelir tahminlerini de 8 milyon dolar artırarak 417-419 milyon dolar arasında öngördüklerini paylaşıyor. Buna karşılık DeviantArt'a da 8 milyon dolar yatırım yapılacağı paylaşılıyor ki Wix'in uzun ve orta vadede kazançlı çıkmak istemesi pek de sürpriz sayılmaz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.