Apple, TV birimini hızlandırmak için Amazon'dan transfer yaptı

Apple, TV birimini hızlandırmak için Amazon'dan transfer yaptı

TV biriminden istediği verimi alamayan Apple, Amazon'un Fire TV biriminden Apple TV için transfer yaptı. Bloomberg'in haberine göre AppleAmazon Fire TV biriminin başında bulunan Timothy D. Twerdahl'ı transfer ederek Apple TV biriminin başına getiriyor.

Yaklaşık 4 yıldır Fire TV birimi için çalışan Timothy D. Twerdahl, Amazondan önce Netflix ve Roku gibi önemli şirketlerde de çalıştı. Twerdahl'ın LinkedIn sayfasında Şubat ayı itibariyle Apple'a katıldığı ilgili bir paylaşım yapılmış olsa da, hangi birimin başına geçeceği veya şirket içerisinde nasıl bir rol üstleneceği konusunda herhangi bir bilgi paylaşımı yapılmamıştı.

Bloomberg'in raporuna göre Twerdahl, Apple'ın içerik ekibine geçen Pete Distad'ın yerini alacak. Donanımı tanıtıldığı 2015 yılından bu yana değişmeyen Apple TV, çeşitli güncellemelerle yeni özellikler kazansa da Apple'ın istediği başarıyı henüz yakalayamadı. Son olarak bu transferin sadece Apple TV için yapılmamış olabileceğini de belirtelim.

Hatırlatmak gerekirse Apple Music'in başına yer alan Jimmy Iovine, geçtiğimiz ay Apple'ın orijinal dizi ve film içeriklerine yöneleceğini açıklamıştı. Kısacası Twerdahl, hem Apple TV, hem de Apple Music için çalışacak olabilir. Bu transferle birlikte özellikle TV birimini güçlendirmeyi hedefleyen Apple, ekibine oldukça tecrübeli bir ismi katmış oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.