Salesforce, kullanıcı deneyimi tasarımları geliştiren Sequence'i satın aldı

Salesforce, kullanıcı deneyimi tasarımları geliştiren Sequence'i satın aldı

Müşteri ilişkileri yönetiminde (CRM) önde gelen girişimlerden Salesforce, kullanıcı deneyimi (ux) alanında dünyaca ünlü markalara hizmet veren Sequence'i satın aldı.

Best Buy, Apple, Google gibi şirketler için kullanıcı deneyimi tasarımları geliştiren Sequence, şimdiye kadar 1 milyon dolar yatırım alan 11 yıllık bir girişim. Geçmişten gelen tecrübesiyle kendi dikeyinde önemli bir noktaya gelen Sequence'in Salesforce'a katkısı da elbette bu dikeyde olacak ve Salesforce'un hizmet yelpazesini güçlendirecek.

San Francisco merkezli Sequence'in CEO'su Jojo Roy, şirketin resmi blogunda yaptığı açıklamayla Salesforce ile yapılan anlaşmanın tamamlandığını ve bu anlaşmaya imza atmaktan memnun olduklarını söylüyor. İnteraktif deneyimler geliştirme ve danışmanlık gibi hizmetler sunan Sequence, sadece dijital mecralara değil, fiziksel alanlarlara da dokunuyor.

Salesfore satın almanın bedeline dair bir bilgi paylaşılmazken, Sequence ekibiyle hem kendi ürün ve hizmetlerinin kullanıcı deneyimlerini geliştirmeyi hedefliyor hem de hizmet yelpazesini genişletmeyi/güçlendirmeyi planlıyor.

Kullanıcı deneyiminin ne kadar önemli olduğunu sanırım burada anlatmaya gerek yok. Sequence gibi çift yönlü kullanıcı deneyimi hizmeti sunan küresel şirketlerden Fjord da 2013 yılında Accenture tarafından satın alınmıştı. Geriye dönüp baktığımızda Aricent'in Frog Design'ı, IBM'in de 3 farklı tasarım ajansını satın aldığını söylemek mümkün.

Geçen yıl sonunda Twitter'ı satın almakla ilgilenmediğini açıklayan Salesforce, Kasım 2016'da pazarlamaya dönük veri yönetim platformu Krux’u satın almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.