Kickstarter, canlı yayın servisi Huzza'yı satın aldı

Kickstarter, canlı yayın servisi Huzza'yı satın aldı

Pek çok projenin hayata geçmesinde önemli rol oynayan kitle fonlama platformu Kickstarter, canlı yayın servisi Huzza'yı satın aldı. Haberi internet sitesi aracılığıyla duyuran Kickstarter, anlaşmanın şartlarını ise paylaşmadı.

2015 yılında Justin Womersley ve Nick Smit tarafından Vancouver'da kurulan Huzza, müzik sektörü için bir canlı yayın aracı olarak hizmet veriyor. Gruplar ve müzisyenlerin canlı yayın yoluyla hayranlarıyla iletişime geçmelerine olanak sağlayan Huzza, Kickstarter Live sevisinin geliştirilmesi için çalışacak.

Proje sahipleriyle bağışçıları buluşturup canlı yayınlarla bağış toplama imkanı sunan Kickstarter Live'ın bu satın almayla birlikte kullanıcıların bağış toplama oranlarını ciddi anlamda arttırması bekleniyor. 2016 yılında da bazı projelerin canlı yayınlanması için Huzza'yla iş birliğine giden Kickstarter, yapılan canlı yayınlar sonunda kullanıcıların yüzde 74 oranında bağış toplamayı başardığının bilgisini de paylaştı.

Son olarak bu satın almayla birlikte Amerika dışına ilk kez çıkacak olan Kickstarter, Kanada'nın Vancouver kentinde açılacak olan ilk uluslararası ofisi ve Kickstarter Live projesi hakkındaki gelişmeleri önümüzdeki haftalarda paylaşacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.