Piaggio'dan kişisel kargo taşıyıcı droid Gita

Piaggio'dan kişisel kargo taşıyıcı droid Gita

İtalyan efsanesi Vespa'nın sahibi Piaggio grubu, Gita adını alan robotunu duyurdu. Star Wars filmlerinden tanıdık gelecek droid formundaki bu robot kişisel kargo taşıyıcısı olmak istiyor.

Tamamen elektrikli olan iki tekerlekli bu robot, Piaggio'nun 2015 yılında kurduğu Piaggio Fast Forward'ın ortaya çıkarttığı ilk ürün olma özelliğini de taşıyor.

Gita ne iş yapacak?

Piaggio Gita, sahibini takip ederek eşyaları sahibi için taşıyabilen bir yapıya sahip. Bununla birlikte Gita getir götür işleri için bir kurye görevi görebiliyor. Hatta köpeğinizi gezdirebiliyor ya da market alışverişinizde 'yeni nesil pazar arabası' rolü bile görebiliyor. Farklı kullanım alanları olan Gita, 18 kilograma kadar yük taşıyabiliyor. Yükün uzunluğu ise maksimum 66 santimetre olabiliyor.

Gita sadece yürüme hızında değil, saatte yapabileceği maksimum 35 km/h hızla koşan ya da bisiklet süren bir insanın da peşinden gidebiliyor. Farklı iş alanlarında kullanılması için testleri yapılacak ürün, 2 Şubat 2017 tarihinde yani önümüzdeki günlerde Boston'da yapılacak bir etkinlikte görücüye çıkacak. Gita'nın maliyeti ise şimdilik bilinmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.