Dropbox Paper yeni özellikleriyle doküman yönetimini daha akıcı hale getirecek

Dropbox Paper yeni özellikleriyle doküman yönetimini daha akıcı hale getirecek

İşleri yönetmeye harcadığımız süre bir araştırmaya göre tüm vaktimizin yüzde 61'ini alıyor. Bulut depolama servisi Dropbox'ın amacı da bu süreyi azaltmak, hatta sıfıra indirmek. Dropbox'ın doküman düzenleme aracı Dropbox Paper için duyurulan yeni özellikler işte bu vizyona katkı yapacak nitelikte.

Dropbox Paper 2015 yılı sonunda tanıtılmış ve Google Docs'a bir alternatif olmak için yola çıkmıştı. Paper, Google Docs kadar farklı dosya formatlarına açılmasa da, metin düzenleme alanında dikkatleri üzerine çeken bir çıkış olmuştu. Şirketin bugün resmi blogundan paylaştığı bilgilerle Paper tarafındaki önemli gelişmeleri öğrenmiş olduk.

Yeni özellikler öncelikle şirketleri hızlandıracak

Dropbox'ın bahsettiği ilk yeni özellik bilhassa şirketleri ilgilendiriyor. Yeni ''Kim Görüntüledi" özelliğiyle artık herhangi bir dosyayı ekip içinde kimlerin, ne zaman görüntülediği görülebilecek. Hatta anlık olarak dosyayı kimlerin görüntülediği de görülebilecek. Böylece bir dosyayı paylaştıktan sonraki e-posta bilgilendirmelerini takip etmeye kalmayacak. Üretkenlik (Productivity) kategorisindeki bu yenilik öncelike Dropbox Business kullanıcılarının erişimine açılacak.

Paper tarafındaki yenilikler ise daha dikkat çekici. Dropbox bugüne kadar 200'den fazla ülke ve bölgeden milyonlarca Paper dokümanı oluşturulduğunu paylaşıyor ve artık masaüstünde 21 dili desteklediğini paylaşıyor.

Dil güncellemeleri yakında mobil uygulamalarda yapılacak ama şu anda (en azından bireysel hesapta) Türkçe seçeneğini göremediğimi (sağda) paylaşmadan geçmeyeyim.

Mobil uygulamalarda çevrimdışı çalışma özelliği gelecek

Yine Paper'da atanan görev listeleri atanırken bitirme tarihi eklenebilecek. Şirketler tüm işini paylaşılan tek bir alanda görebilecek (şimdilik bazı özel şirketler kullanabilecek). Belki de en önemlisi, yakında iOS ve Android uygulamalarına çevrimdışı çalışma imkanı getirilecek.

Değerlemesi 10 milyar doları geçen Dropbox ayrıca Paper'da yeni sunum modunu da duyurdu ki bu sayede dokümanlar slayt geçişleriyle görüntülenebilecek. Bu özelliği bireysel hesap kullanıcıları da kullanabiliyor. Her geçişte birer paragraf ekrana gelirken gece modu seçeneği de mevcut.

Güncellenen Smart Sync (Akıllı senkronizasyon) özelliği de dosyalarınızın bilgisayar ile Dropbox arasındaki yedeklenmesini ve görüntülenmesini kolaylaştıracak. Bu özellikten de ilk olarak Dropbox Business kullanan ve erken erişim programına dahil olan şirketler faydalanabilecek.

Özetleyecek olursam Dropbox Paper yeni ve gelecek özellikleriyle daha yetkin bir dosya düzenleme aracı olduğunu gösteriyor. Dosya depolama alanı Google Docs'a nazaran kısıtlı olsa da sadece metin odaklı çalışmalar için pekâla tercih edilebileceğini söyleyebilirim. Sadelik ve kullanıcı deneyimi açısından da Google Docs'tan çok ilerde. Aralık 2015'te eposta uygulaması Mailbox ve fotoğraf Carousel'i kapatan Dropbox'ın Paper'a daha fazla odaklanacağını da tahmin etmek zor değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.