Dropbox, Mailbox ve Carousel'i kapatıyor

Hızlı bir çıkış yaptıktan sonra Dropbox tarafından satın alınan eposta uygulaması Mailbox yolun sonuna geldi. Resmi blogunda bir açıklama yapan Dropbox, fotoğraf paylaşım uygulaması Carousel'i de kapatacağını açıkladı.

2013 yılında Mailbox'ı satın alan Dropbox e-posta deneyimini daha ileri bir noktaya taşımak istediğini açıklamıştı. Satın alımdan kısa süre sonra 1 milyon ön kayıtlı kullanıcıya ulaşmış, ilerleyen dönemde iPad uygulamasını da yayınlamıştı. Mailbox CEO'su Gentry Underwood, Haziran 2013'te Mailbox'ın masaüstü sürümünün yayınlanacağını açıklasa da ilerleyen dönemde Mailbox tarafından çok ses çıkmamıştı.

2014'te yayınlanan fotoğraf paylaşım uygulaması Carousel ise Dropbox tabanlı bir fotoğraf ve video galerisi olarak pazarda kendine yer açmak istemişti. En çok satın alma yapan girişimlerden biri olan Dropbox, bugün gelinen noktada her iki ürününü de kapatarak birlikte çalışmayı basitleştiren işlere odaklanmaya karar vermiş.

Mailbox'tan öğrendiklerini Dropbox Paper vb. alanlarda kullanacağını açıklayan Dropbox, Carousel'den de Dropbox uygulaması içinde faydalanacağını belirtiyor. Bu uygulamaları kullananların verilerini koruyabileceği Carousel ve Mailbox bloglarında paylaşılıyor. Kesin kapanış tarihleri ise Mailbox için 26 Şubat 2016, Carousel içinse 31 Mart 2016 olarak veriliyor.

Bildiğiniz gibi Dropbox, ABD eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ı şirketin yönetim kurulu üyeliğine almış ve Dropbox for Business için yapılan güncellemelerle daha büyük hedefleri olduğunu göstermişti.

Dropbox, şu anda 10 milyar dolar değerlemeyle 'halka arz edilmemiş' en yüksek değerlemeye sahip girişimler arasında yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.