Mozilla'nın iPhone'da gizliliği koruyan internet tarayıcısı Firefox Focus artık Türkçe

Mozilla'nın iPhone'da gizliliği koruyan internet tarayıcısı Firefox Focus artık Türkçe

Mozilla'nın iOS tabanlı cihazlar için geliştirdiği gizlilik öncelikli internet tarayıcısı Firefox Focus artık Türkçe. Yaklaşık iki ay önce yayınlanan internet tarayıcısının bugüne kadar milyonlarca aramada kullanıldığını söyleyen Mozilla, Firefox Focus'u aralarında Türkçe'nin olduğu 27 dilde sunmaya başladı.

Türünün nadir örneklerinden biri olan Firefox Focus, bir reklam engelleyicinin kritik fonksiyonlarını yerine getiren bir internet tarayıcısı. Gizlilik öncelikli kullanıcılar için özellikle mobilde internet navigasyonunu kolaylaştıran Firefox Focus reklam, analitik, sosyal izleyiciler gibi arka planda kullanıcı bilgilerini toplayan yazılımları blokluyor. Bununla birlikte tarayıcı üzerinden yaptığınız aramaların geçmişi ve toplanan cookie'leri tek dokunuşla silebiliyorsunuz.

Firefox Focus'un iskeletini adını baz aldığı Mozilla'nın bir süre önce yayınladığı Focus uygulaması oluşturuyor.  İçerik engelleme uygulaması olarak tanımlanan Focus, reklam, analitik ve sosyal medya gibi farklı kategorilerdeki takip etme araçlarını (tracker) ve web fontlarını da engelleyerek mobil internet veri kullanımını düşürmek ve internette daha hızlı gezinmek gibi avantajlar sağlıyor.  Hangi tracker'ın engelleneceği konusunda açık kaynak kodlu Disconnect listesini baz alan Mozilla, Firefox Focus'da da benzer bir yol izliyor. Kullanıcılar Firefox Focus'u dilerlerse varsayılan tarayıcıları olarak da belirleyebiliyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.