Raspberry Pi, Google iş birliğiyle yapay zeka desteğine kavuşuyor

Raspberry Pi, Google iş birliğiyle yapay zeka desteğine kavuşuyor

Kendin yap bilgisayarıyla dünya çapında 10 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan Raspberry Pi, yapay zeka desteğine kavuşuyor. Google ile iş birliğini duyuran Raspberry Pi Vakfı, Google'ın yapay zeka ve makine öğrenimi gibi öncülük ettiği alanlardaki geliştirici araçlarını Raspberry Pi üzerinden kullanıma sunuyor.

Google'ın maker komünitesiyle buluşmasını sağlayacak olan Raspberry Pi iş birliği, maker'ların görüşleri alınarak planlanıyor. Bunun için mini bir anket düzenleyen Google, maker'ların yapay zekanın öncelikle hangi alanında araçlara ihtiyacı olduğunu tespit ediyor. Maker'lar ankete katılarak doğal dil işleme, yüz tanıma, duygu analizi ya da konuşmadan yazıya aktarma gibi araçları seçebiliyor.

Google, Raspberry Pi iş birliğiyle ilgili detaylardan, şimdilik, bahsetmiyor ancak maker komünitesi için büyük planları olduğunu söylüyor. Çok sürmeden detayları öğrenmiş olacağımızı tahmin ediyoruz.

Asus Raspberry Pi alternatifi Tinker Board'u tanıttı

Maker komünitesini yakından ilgilendiren bir diğer gelişme, Asus'un Tinker Board adlı kendin yap bilgisayar ürünüyle Raspberry Pi'a rakip olması. Şirket yeni tanıttığı Tinker Board, 2GB RAM, Bluetooth 4.0, dört USB 2.0 portu, 1 HDMI çıkışı, microSD port, gigabit ethernet ve 802.11b/g/n Wi-Fi gibi teknik özelliklere sahip. 4K video desteğine sahip cihaz, 57 dolardan Birleşik Krallık ve Avrupa'da satışa sunuldu. Raspberry Pi 3 Model B'nin fiyatı ise 35 dolar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.