Skype kurucusu Niklas Zennström'den fintech girişimi Cleo'ya yatırım

Skype kurucusu Niklas Zennström'den fintech girişimi Cleo'ya yatırım

Kullanıcılarının kendi kişisel finanslarını yönetmelerine yardımcı olacak yapay zeka destekli chatbot uygulamaları geliştiren Londra merkezli Cleo, 700 bin dolarlık melek yatırım aldı. Yatırımcılar arasında eski bankacıların yanında Skype'ın kurucusu Niklas Zennström'ün de yer alması bizim için dikkat çekti.

2016 yılının hemen başlarında, Entrepreneur First adlı hızlandırıcı program bünyesinde kurulan Cleo, 2017 yılında hem İngiltere'de hem de uluslararası büyümesini sağlamayı hedefliyor. Özellikle insan kaynağını güçlendireceğini öğrendiğimiz Cleo, iş başvurularına da açık.

Yapay zeka destekli finansal asistan

Kurucu ortaklar Barney Hussey-Yeo ve Aleksandra Wozniak'ın bir araya gelmesiyle birlikte başlamış olan bu girişim, kendini "finansal asistan" uygulaması olarak anlatıyor ancak en önemli iddiası yapay zeka destekli olması. Kısacası Cleo sadece bir chatbot değil, kendisi bir uygulamaya dönüşebilen, Facebook Messenger üstünden hizmet verebilen, Amazon Alexa ve Google Home entegrasyonları gerçekleştirebilen bir asistana dönüşüyor.

Cleo, mesaj ya da ses aracılığıyla banka hesabınızdan ya da kredi kartınız üzerinizden verilerinizi takip ederek, bütçenizi daha sıkı kontrol edebilmenizi de sağlıyor. Cleo'nun CEO'su Barney Hussey-Yeo, finansal arayüzlerinin iyileştirilmesi yarışının başladığını ve kontrolü bankalardan alıp son kullanıcıya vermenin daha doğru olduğunu da iddialı bir biçimde savundu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.