Cisco uygulama performans yönetimi girişimi AppDynamics'i 3.7 milyar dolara satın alıyor

Cisco uygulama performans yönetimi girişimi AppDynamics'i 3.7 milyar dolara satın alıyor

Cisco, uygulama Performan Yönetimi (APM) alanında önde gelen şirketlerden AppDynamics'i satın almak üzere anlaşmaya vardığını duyurdu. AppDynamics için 3.7 milyar dolar ödeyecek olan Cisco, satın alma işlemini 2017 üçüncü çeyrek itibariyle sonuçlandıracak.

Cisco anlaşması, halihazırda halka arz yoluyla çıkış yapmaya hazırlanan AppDynamics için çok daha karlı ve güvenli bir yol sağlıyor. Kısa bir süre önce halka arz hisse fiyatını yükselterek operasyonla 154 milyon dolar sermaye arttırmayı hedeflediğini açıklayan AppDynamics'in aldığı son yatırım turunda değerlemesi 1.9 milyar dolardı. Şirketin Cisco anlaşmasında değerlemesini neredeyse iki katına çıkarması, Cisco'nun AppDynamics'i nasıl ölçekleyeceğine dair önemli bir işaret. Alanında önde gelen AppDynamics, Cisco'nun iş analitiği servisleri alanında rekabet avantajı sağlamasına yardımcı olabilir.

Satın almayla birlikte Cisco'nun Nesnelerin İnterneti (IoT) ve Uygulamalar birimine bağlanacak olan AppDynamics, bugünkü CEO'su David Wadhwani tarafından yönetilmeye devam edecek. Cisco, yine bu birim altında konumlandıracağı IoT girişimi Jasper'ı geçtiğimiz yıl 1.4 milyar dolara satın almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.