Cisco nesnelerin interneti girişimi Jasper'ı 1,4 milyar dolara satın aldı

Cisco nesnelerin interneti girişimi Jasper'ı 1,4 milyar dolara satın aldı

Cisco, nesnelerin interneti (IoT) alanında dünyanın önde gelen girişimlerinden Jasper Technologies'i 1.4 milyar dolara satın aldığını duyurdu. Bugün 100 ülkeden 3 bin 500 kurumsal müşteriyle çalışan Jasper satın alması Cisco'nun nesnelerin interneti alanındaki tekliflerinin kapsamını genişletmesine ve muazzam bir ölçeklenme fırsatı yakalamasına yardımcı olacak.

2004 yılında kurulan Jasper Technologies, bugün piyasadaki en büyük IoT servis sağlayıcılarından biri. B2B çalışan Jasper, şirketlerin otomobil, yazıcı ya da kahve makinesi gibi farklı bağlantılı cihazlar arasında IoT servislerinin yönetimini otomatize etmesini sağlıyor.

Cisco, Jasper'ı milyarlarca bağlantılı cihazın yönetimi için kullanılan bir platform haline getirmeyi planlıyor. Bunun için Jasper'ın kurumsal Wi-Fi, bağlantılı cihazlar için güvenlik ve ileti düzey analitik gibi sağlayan IoT platformu satın almadan sonra da geliştirilmeye devam edilecek. Jasper CEO'su Jahangir Mohammed Cisco içinde yeni kurulacak olan IoT Yazılım Birimi'ni yönetecek. Satın alma işleminin 2016'nın ilk mali çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

Halihazırda IoT alanındaki en aktif yatırımcılarından biri olan Cisco, bugüne kadar 50 farklı IoT girişimine yatırım yaptı. Mayıs 2014'te Cisco’nun kurumsal yatırım şirketi Cisco Invesments yeni fonla nesnelerin interneti odağında 150 milyon dolarlık yatırım yapacağını paylaşmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.