Sinemia, Revo Capital'den 5 milyon TL yatırım aldı

Sinemia, Ağustos ayından başlayan ve 500 Startups'ın ardından Revo Capital'in de katıldığı 4. tur yatırımını 5,5 milyon TL ile kapattı.
Sinemia, Revo Capital'den 5 milyon TL yatırım aldı

Sinemia, Ağustos ayından başlayan ve 500 Startups'ın ardından Revo Capital'in de katıldığı 4. tur yatırımını 5,5 milyon TL ile kapattı.

500 Startups'ın melek yatırım seviyesinde yatırımlar yaptığını bildiğimiz için Revo Capital'in Sinemia'ya yaklaşık olarak 5 milyon TL'lik bir yatırım yaptığını tahmin ediyoruz. Girişimin 4. tur yatırımı sonrasında ulaştığı değerleme ise paylaşılmadı.

Sizlere daha önce de bahsettiğimiz gibi ABD açılımına odaklanan girişim, söz konusu yatırımı da hem Türkiye'de büyümek hem de ABD açılımında kullanacakmış.

Sinemia Aslanoba Capital yatırımı sonrasında 14 kat büyümüş

Sinemia'nın 4. tur yatırımı sonundaki geleneksel pozu

Bu noktada Sinemia Kurucusu Rıfat Oğuz'dan öğrendiğimize göre Sinemia, yeni yılla beraber ABD'de içerik yayınlamaya başlamış. 500 Startups'ın imkanları ve Revo Capital'in sermayesiyle beraber abonelik modelinin de bu yılın birinci çeyreğinde hayata geçmesi planlanıyormuş. Oğuz, ABD pazarına (kart satışlarıyla) hızlı bir giriş yapmak istediklerinin altını çiziyor.

Diğer yandan öğrendiğimiz bir diğer bilgiye göre de Sinemia 2016 yılı başında Aslanoba Capital'den aldığı yatırımdan bu yana 14 kat büyümeyi başarmış.

Bunun dışında sınırsızca sinemaya gitme imkanı sunan 'Sinemia Premium' haricinde 'Sinemia Social' adını verdiği bir içerik platformuna da sahip olan girişim, burada 22 milyon tekil kişiye ulaşmaya başlamış.

"Sinemia finansal teknolojilere dayalı bir sadakat programı"

Sinemia ile 13'üncü yatırımına imza atan Revo Capital Ülke Yöneticisi Cenk Bayrakdar ise söz konusu yatırımlarıyla alakalı olarka şunları paylaştı: "Sinemia, sadece bir sinema üyelik sistemi değil, Türkiye’de sinemaya giden 17 milyon izleyiciyi sahiplenen finansal teknolojilere dayalı bir sadakat programı. Rıfat ve ekibi aynı değer önermesini ABD’deki 235 milyon izleyiciye taşırken Sinemia’nın yanındayız. Ayrıca yeni çözümler ve ortaklıklar ile Sinemia’yı Türkiye’nin en bilinen markaları arasına taşımak için de heyecanlıyız."

Sinemia'nın ağırlık verdiği ABD pazarındaki faaliyetleriyle ilgili olarak not düşmek gerekirse, Türkiye'ye göre tam 7 kat daha sık sinemaya giden ABD'de 235 milyon sinema seyircisi bulunuyormuş. Sinemia'nın yer aldığı pazarın ABD'de doygunluğu ulaştığını söyleyemeyiz, dolayısıyla arkasına 500'ün 'network' desteğini de alan girişim, pazarlama faaliyetlerine bağlı olarak özellikle belirli bölgelerde yaygınlaşabilir.

Sinemia'ya ABD yolculuğunda başarılar diliyoruz, tabii ki tüm gelişmeleri Webrazzi'den takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.