Google, mobil uygulamaları indirmeden kullanmayı sağlayan Instant Apps'in ilk örneklerini yayınladı

Google, mobil uygulamaları indirmeden kullanmayı sağlayan Instant Apps'in ilk örneklerini yayınladı

Google, mobil uygulamaların kullanımına yeni bir soluk getirecek yeni bir geliştirmeyi sonunda devreye alıyor. Geçtiğimiz yıl düzenlediği geliştirici konferansı I/O 2016'da tanıttığı Instant Apps'in canlı testlerine başlayan Google, kullanıcıların uygulamaları indirmesine gerek kalmadan deneyimlemelerini sağlıyor.

Android Instant Apps, uygulama mağazalarında uygulama sayılarının çığ gibi büyümesine karşılık, kullanıcıların sınırlı sayıda yeni uygulama keşfedebildiği ve denediği gerçeğinden yola çıkıyor. Yeni uygulama keşfini kolaylaştırmak isteyen Google, sınırlı sayıda Android kullanıcısına Instant Apps ürününü sunmaya başlıyor. Kullanıcılar BuzzFeed, Wish, Periscope ve Vik uygulamalarına Instant Apps formatında erişebiliyor ve bunlarla ilgili geri dönüşlerini Google'a iletiyor, test süresi boyunca.

Google'ın Android Instant Apps ürünü, native bir Android uygulamayı indirmenize gerek kalmadan, onun içeriğinin belirli bölümlerine erişmenizi sağlıyor. Örneğin bir arkadaşınızın sizinle paylaştığı bir uygulama bağlantısını, uygulamayı indirmeden açabiliyor, içeriği görüntüleyebiliyor, varsa mesajlaşma fonksiyonunu kullanabiliyorsunuz. Bu şekilde uygulamaların "ya hep ya hiç" kullanım şartını ortadan kaldıran Google, uygulamayla etkileşime geçmeniz için üçüncü bir yol sunuyor.

Instant Apps geliştirmek için Android uygulamanızın güncel durumda olduğundan emin olmanız ve uygulamanızı modüler hale getirmeniz gerekiyor. Google geliştiricilerin aynı Android API'ları ve Android Studio projesini kullanarak Instant Apps geliştirebileceğini belirtiyor. Detaylar için buraya gidebilirsiniz.

https://youtu.be/cosqlfqrpFA

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.