Foxconn'un Apple ortaklığıyla ABD'de OLED ekran üretim tesisi kuracağı iddia edildi

Foxconn'un Apple ortaklığıyla ABD'de OLED ekran üretim tesisi kuracağı iddia edildi

Teknoloji üretimi anlamında dünyanın en önemli firmalarından olan Foxconn, 7 milyar dolarlık bir yatırımla ABD'de fabrika açmayı planlıyor olabilir. Foxconn başkanı Terry Gou'nun bir şirket etkinliğinde dile getirdiği bu fikir eğer gerçekleşirse 30 bin ila 50 bin kişilik bir istihdam yaratacak. Gou, ilk olarak 2014 yılında ortaya atılan fikir için doğru zamanın gelmiş olabileceğine inanıyor. İddianın en çarpıcı tarafıysa bu olası yatırıma Apple'ın da 7 milyar dolarla katılabilecek olması.

Gou, açıklamalarında Apple'ın da fabrikaya yatırım yapma konusunda istekli olduğunu, daha da ötesi OLED ihtiyacını karşılamak için bu fabrikayı istediğini söylemiş.

Kurulacak olan ekran üretim tesisinin özellikle OLED panellere yoğunlaşacak olması ve henüz dedikodu aşamasında olsa da yeni iPhone modellerinin OLED ekranla karşımıza çıkacak olması birlikte düşünüldüğünde, Apple'ın bu fabrikaya yatırım yapması pek de sürpriz olmayacaktır.

Apple'ın en büyük tedarikçisi ve en büyük iPhone üretim fabrikasının sahibi olan Çinli Foxconn, eğer Amerika topraklarına adım atarsa sadece Apple'ı değil yeni başkan Donald Trump'ı da sevindirecek. Uzun zamandır Apple'ın Amerika topraklarında üretim yapmasını isteyen Trump, bu iddiaların gerçekleşmesiyle birlikte politik bir zafer kazanabilir.

İlk olarak geçtiğimiz Aralık ayında SoftBank CEO'su Masayoshi Son'la görüşen Donald Trump, önümüzdeki 4 yıl içerisinde ABD'ye yapılacak 50 milyar dolarlık bir yatırımın sözünü almıştı. Hatırlatmak gerekirse bu yatırım haberinin ortaya çıkmasının ardından Foxconn'un da yatırımlara dahil olabileceği konuşulmuştu.

Ayrıca geçtiğimiz yıl Foxconn tarafından 3.5 milyar dolara satın alınan ünlü panel üreticisi Sharp'ın da bu fabrikada yer alacağı da söylentiler arasında. Çin'deki ucuz iş gücünü kaybetmesine rağmen Amerika'da kurulacak olan bir tesisin Foxconn'un yararına olacağını savunan Gou, nakliye maliyetlerinin ciddi anlamda azalacağını belirtti.

Son olarak fabrikanın nerede kurulabileceği hakkında da bilgiler veren Terry Gou, 7 milyar dolarlık yatırımın Pennsylvania eyaletine yapılabileceğini de ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.