Microsoft, 3 boyutlu görselleştirme girişimi Simplygon ile Hololens'e güç katacak

Microsoft, 3 boyutlu görselleştirme girişimi Simplygon ile Hololens'e güç katacak

Birkaç gün önce yapay zeka girişimi Maluuba’yı satın alan Microsoft, şimdi de 3 boyutlu optimizasyon teknolojilerinde uzmanlaşan Simplygon'u satın aldı.

Satın alma hakkında finansal bir veri paylaşılmıyor ancak Simplygon'un Microsoft'ta hangi birimleri güçlendireceği malum. 2006 yılında kurulan girişim, sunduğu SDK ile veriye dayalı 3 boyutlu görselleştirme konusunda dikkat çekiyor. CAD dosyası veya 3B tarama ile elde edilen 3 boyutlu verileri farklı kullanımlar için optimize ediyor.

Simplygon büyük oyun stüdyolarıyla ve Unreal Engine, Unity gibi popüler oyun motorlarıyla çalışıyor ancak kendini oyun sektörüyle sınırlı tutmuyor. Artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik dikeylerine de el atarak Microsoft'un holografik geleceğine katkı sağlayacak teknolojiler geliştiriyor ki bu konuda aşağıdaki gibi çalışmalar da yapmış durumda. Simplygon, nesneleri 3 boyutlu hale getirmek konusunda oldukça etkili bir iş yapıyor ve bu yetenek Microsoft'a hem oyunlar tarafında hem de e-ticaret gibi alanlarda önemli avantajlar sağlayabilir.

Yeni Nesil Deneyimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kudo Tsunoda da Simplygon'un Windows 10 Creators Update, Paint 3D ve Remix3D.com için oldukça faydalı olacağını düşünüyor.

Matt Connors, Ulrik Lindahl ve Koshi Hamedi tarafından kurulan Simplygon, bu satın almayla 3 boyutlu teknolojileri herkes için erişilebilir hale getirmek niyetinde. Facebook ve Baidu gibi devlerin AG/VG (AR(VR) alanındaki son adımları düşünülürse Microsoft'un bu vizyona çok ciddi destek vereceğine şüphe yok.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.