Altı ayda yüzde 200 büyüyen Alerabat, Türkiye'de kupon işini geliştirmeye kararlı

Altı ayda yüzde 200 büyüyen Alerabat, Türkiye'de kupon işini geliştirmeye kararlı

Polonya merkezli kupon sitesi AleRabat.com'un Türkiye pazarına Ağustos 2016'da giriş yaptığını paylaşmıştık. Aldığımız yeni bilgiler AleRabat'ın son 6 ayda yüzde 200'den fazla büyüdüğünü ve Türkiye pazarında büyümekte kararlı olduğunu gösteriyor.

Tekrar hatırlatacak olursam Alerabat, indirim kuponları ve hediye çekleri sunan bir portal. Yani Türkiye'de örnekleri olan fakat Polonya'daki tecrübesiyle fark yaratmak isteyen bir girişim. Türkiye pazarına girdikten sonra kupon arşivini genişletmeye başlayan Alerabat, Similarweb verilerine göre Ağustos ayında 740 bin ziyaretçi çekerken, Aralık 2016'da 1,3 milyon ziyaretçi trafiğine ulaşmış. Yani trafiğini yaklaşık 2 katına yükseltmiş. Haziran-Aralık 2016 arasındaki 6 ayda ise Alerabat.com'un büyümesi yüzde 200'ün üzerine çıkmış.

Türkiye'nin payı yüzde 12

Türkiye'nin Alerabat'ın trafiğine çok ciddi bir sıçrama yaptırmadığı görülüyor ama Alerabat'ın henüz büyüme aşamasında olduğunu göz önünde bulundurmak gerek. Yine Similarweb'de Alerabat.com trafiğinin yüzde 7,4'ü'nün Türkiye'den olduğunu görüyoruz. Alberabat ekibiyse Türkiye'nin 6 aylık süreçteki küresel payının şimdilik yüzde 12 civarında olduğunu paylaşıyor.

Diğer yandan Alberabat'ın Türkiye sayfalarında yer alan mağaza sayısı 143'ten 250'ye, kupon sayısıysa 960'tan 1900'ün üzerine yükselmiş. Kullanıcı sayısı da 10 bini geçmiş.

2016'da 55 milyon euro satışa aracılık etti

2015'te 27 milyon euro değerinde satışa aracılık eden Alerabat, 2016'da bu satış hacmini 55 milyon euro tutarına yükseltmiş. İndirimlerle dolu 'Black Friday' haftası boyunca yaklaşık 170 bin ziyaretçiye ulaşararak, Black Friday ve Cyber Monday döneminde 1,2 milyon euro'luk satışa aracılık etmiş.

Polonya'nın Katowice şehrinde kurulan Alerabat, aldığım bilgilere göre kurulduğu şehirde yeni bir ofise taşınmış ve Türkiye'den sorumlu ekibini de genişletmeyi hedefliyor. Alerabat, Türkiye açılımı hakkında da şu yorumu paylaşıyor;

"Yaptığımız yatırımların ve oluşan rekabetin e-ticaret sektöründeki etkilerini görmeye başladık. İndirim kuponun etkili bir satış aracı olduğu biliniyor. Ancak Türkiye'deki kupon dikeyindeki en büyük sorun mağazalara güven veren ve sürdürülebilir projelerin olmamasıydı. Bu anlamda önyargıları kırdığımızı düşünüyoruz."

İki yeni pazara açılacak

Türkiye'nin Alerabat'ın Polonya dışındaki ilk yurtdışı açılımı olduğunu ilk yazımızda paylaşmıştım. Aldığım yeni bilgilere göre Alerabat, bu ay içinde Çek Cumhuriyeti ve Brezilya pazarlarına da açılacak ve 2017 sonunda yüzde 200 büyüme hedefini tutturmaya çalışacak. Alerabat'ın küresel ve Türkiye büyüme hedefinin yıl sonunda nasıl gerçekleşeceğini yıl sonunda hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.