Mobil web siteleri için ücretsiz test araçları

Mobil web siteleri için ücretsiz test araçları

Google, arama sonuçlarında öncelikli olarak mobil endeks kullanmaya başlayacağını kısa bir süre önce doğrulamıştı. Değişikliğin devreye alınmasıyla birlikte, Google algoritmaları, arama sonuçları sıralamasında bir sitenin mobil versiyonunu esas alacak. Ancak internet bu tip köklü bir değişiklik için henüz tam olarak hazır değil. İnternetin mobil öncelikli hale gelme sürecinde, mobilde performansınızı test edebileceğiniz araç ve analizler daha çok işinize yarayabilir.

Google mobil web siteleri için hız test aracı

Mobil web siteleri için ücretsiz hız testi aracını https://testmysite.withgoogle.com  adresinde yayına alan Google, web sitenizin mobil uyumluluk, mobil hız ve masaüstü performansını görmenizi sağlıyor. Aracı kullanmak için arama çubuğuna URL'nizi girmeniz yeterli. Ardından sonuçları yüzde 100 üzerinden sayılarla değerlendiren Google, dilerseniz size web sitenizin mobil performansına ilişkin bir de detaylı rapor gönderiyor. Bunun için de e-posta adresinizle talep oluşturmanız gerekiyor.

Google'ın raporunda mobile uyumluluk, sitenizin mobilde kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyen font büyüklüğü ya da eklentiler gibi faktörleri görmenizi sağlayabiliyor. Mobilden yapılan aramalarda siteniz eğer 3 saniyede yüklenmiyorsa, ziyaretçilerinizi kaybettiğinizi söyleyen Google, mobilde web sitenizin hızını da test ediyor.

mobiReady

Betada sunulan mobiReady, web sitenizin farklı mobil cihazlarda nasıl performans gösterdiğini de analiz ediyor. Sayfa büyüklüğünüz, yükleme hızınız gibi temel verileri ölçümleyerek bir değerlendirme sunan mobiReady skorları 5 üzerinden sağlıyor. Google.com'un skorunu 3.22 olarak veren mobiReady'de Facebook 3.53 ile çok iyi performans gösteriyor.

eBay

Mobil trafiğin e-ticareti domine etmesiyle birlikte eBay, satıcılarının vitrine koydukları ürünlerin, bu araçla, mobil dostu olup olmadığını görüntülemelerini sağlıyor. Aracı kullanmak için ürünün eBay'deki kodunu girmek yeterli.

Google AMP test aracı

Google'ın mobilde haber okuma deneyimini iyileştiren Hızlandırılmış Mobil Sayfalar (AMP) ürününü denemek isteyen yayıncılar için kullanışlı bir aracı var. Google AMP test aracına ilgili URL'yi girerek, sayfanın AMP ile uyumlu olup olmadığını ve bununla ilgili bir analizi görebiliyorsunuz.

Google ve diğer araçların kullanıcının e-posta adresini paylaşması durumunda detaylı analizleri sunması sıklıkla eleştirilse de, bazı kullanıcılar ücretsiz raporları bu şekilde edinmeyi tercih edebiliyor.

2016 yılı, dünya çapında internet kullanımında mobilin payının yüzde 50’yi resmen geçmesiyle önemli bir dönüm noktasına işaret ediyor. StatCounter’ın yeni yayınladığı son rapora göre, mobil, internet kullanım tarihinde ilk kez masaüstünü geride bıraktı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.