Amazon AWS, eski NSA çalışanlarının kurduğu Harvest.ai adlı girişimi satın aldı

Amazon AWS, eski NSA çalışanlarının kurduğu Harvest.ai adlı girişimi satın aldı

Yapay zeka alanındaki rekabetin en güçlü taraflarından biri olan Amazon, iki eski NSA (Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı) çalışanının kurduğu Harvest.ai adlı girişimi satın aldı.

Satın almanın AWS yani Amazon Web Services birimi tarafından yapıldığı paylaşılıyor ki San Diego merkezli girişim de şirketlerin sunucu tabanlı siber hırsızlıklardan korunmasını sağlıyor. Harvest'in geliştirdiği makine öğrenimi ve yapay zeka temelli teknoloji şirket sunucularından fikri mülkiyet hakları veya diğer önemli belgeleri çalmak isteyen tehlikeleri tespit edip önlem alıyor.

Amazon satın alma konusunda resmi bir bilgi paylaşmıyor ancak Techcrunch'ın kaynaklarına göre Amazon Harvest.ai için 19 milyon dolar ödemiş. Eylül 2014'te kurulan Harvest, Mart 2015'te Trinity Ventures'den 2,3 milyon dolar tohum yatırımı almış ve girişimin 12 kişilik ekibinin yeni adresi Amazon'un Seattle'daki merkezi olmuş.

AWS'nin güvenliği

Her ne kadar bir e-ticaret devi olarak ansak da Amazon'un son yıllarda sunucu ve bulut bilişim tarafında oldukça hızlı ilerlediği malum. Dolayısıyla Harvest satın alması sadece Amazon'un kendi verilerini koruma altına almasını değil, AWS müşterileri için de önem taşıyor. Zira AWS Cloud Security ve Amazon Inspector gibi hizmetler Harvest teknolojisiyle yakından ilişkili.

Teknoloji şirketlerinin veri hırsızlığı amacıyla uğradığı siber saldırıları düşünürsek Amazon'un anlamlı bir satın alma yaptığını söyleyebiliriz. Diğer yandan Google ve Microsoft'un kurumsal bulut bilişim tarafında Amazon'un peşini bırakmayacağını söylemeye gerek bile olmadığını düşünüyorum. Rekabeti izlemeye devam edelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.