L'Oreal'den saçı dinleyip analiz eden akıllı fırça

L'Oreal'den saçı dinleyip analiz eden akıllı fırça

L'Oreal, kullanıcıların saç türünü analiz eden ve buna göre ürün öneren "akıllı" saç fırçasını tanıttı. Hızlı tüketim markalarının, nesnelerinin internetine olan yatırımlarının ilk örneklerinden olan ürünün can sıkan tek noktası 189 dolarlık fiyat etiketi.

Tüketiciyle markanın buluştuğu her ürünün internete bağlanmaya başlandığı dönemdeyiz. Akıllı diş fırçası, elektronik ev aletleri derken de kişisel bakım markası L'Oreal akıllı fırça ile karşımızda. Saç fırçasını sensörlerle geliştiren ve internete bağlayan marka saçın kuru veya ıslak olup olmadığını belirlerken, fırçalama sırasında kullanılan kuvveti de analiz ediyor.

https://www.youtube.com/watch?v=ksIZiJCOeTA

Fırça, Wi-Fi veya Bluetooth aracılığıyla bir mobil uygulamaya bilgi göndererek nem, sıcaklık ve rüzgarı dikkate alıyor ve hasar, kırılma, kopma ve kuruluk için saçı daha da derinden analiz ederek puanlıyor. Böylece kullanıcıya en uygun bakım ürününü öneriyor.

Bu hafta Las Vegas'taki Tüketici Elektroniği Fuarı'nda piyasaya sunulan ve 2017 yılının ortalarından itibaren 189 dolarlık fiyat etiketi ile  satışa sunulacak ürünün arkasındaki teknolojinin sahibi ise Withings. Nokia'nın geçtiğimiz yıl 191 milyon dolara satın aldığı şirket aktivite ve uyku izleyicileri, hava kalite monitörleri ve kablosuz kan basıncı monitörleri de dahil olmak üzere sağlık ürünleri üretiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.