Görme engelliler için akıllı gözlük uygulaması: Aira

Görme engelliler için akıllı gözlük uygulaması: Aira

Hem akıllı gözlükler hem de akıllı telefonlarla çalışabilen Aira, görme engelliler için hayatı kolaylaştırmayı amaçlıyor. Aira servisini kullanan görme engelliler bir sorunla karşılaştıklarında gözlüklerine dokunarak Aira'yı etkinleştiriyorlar. Sonrasında ise akıllı gözlüğün kamerası etkinleşerek Aira çalışanıyla bağlantı kuruyor. Hem lokasyon bilgilerine hem de akıllı gözlük sayesinde canlı yayına sahip olan Aira çalışanları sorunları çözmek için kullanıcılarla sesli görüşmeler yapıyor.

Özellikle görme engellilerin ulaşımı açısından önemli bir sorunu çözen Aira, akıllı telefonların kamerasıyla da kullanılabiliyor. Uber çağırmaktan tutun da market alışverişlerine kadar aklınıza gelecek her şey için yardım alabileceğiniz Aira, CES 2017'nin ilgi çeken yeniliklerinden.

Aira'nın pek ucuz bir servis olmadığın da belirtelim. 3, 6 ve 12 aylık teklifler sunan Aira, 3 ay için toplamda 750 dakika, 6 ay için 3000 dakika ve son olarak 12 ay içinse 10000 dakika yardım sağlıyor. Fiyatlara gelecek olursak Aira servisine sahip olmak isteyen kullanıcıların 3 ay için 300, 6 ay için 1000, 12 ay içinse 2500 doları gözden çıkarmaları gerekiyor.

Tabii ki yapay zeka sistemlerinin her geçen gün daha da kullanışlı hale geldiğini unutmamak lazım. Kim bilir gelecekte Aira çalışanlarının yerlerini akıllı gözlüklere entegre bir şekilde gelen yapay zeka sistemleri alabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.