2017'de Twitter'dan beklenen en önemli yenilikler neler?

2017'de Twitter'dan beklenen en önemli yenilikler neler?

Mobilde “retweet” butonu yerine yeni bir paylaşım butonu deneyen Twitter, 2017'de farklı özellikleri devreye almayı planlıyor. Bu konuda takipçilerinden fikir alan CEO Jack Dorsey, yayınlanan iletilerin düzenlenebileceğine dair bir ipucunu da bu vesileyle paylaşmış oldu.

Airbnb'nin kurucu ortaklarından Brian Chesky'nin izinden giden Jack Dorsey, yaklaşık 4 milyon takipçisine 2017'de Twitter'da görmeyi istedikleri en önemli geliştirme veya yeni özelliğin ne olacağını sordu.

Dorsey, verdiği yanıtlardan birinde tacizleri durdurmanın en büyük önceliklerinden biri olduğunu paylaştı ki bu haberin popüler kişileri mutlu edeceğini ve Twitter'dan soğumalarının önüne geçeceğini pekala söyleyebiliriz.

Dorsey, bir başka yanıtta da paylaşılan iletilerin düzenlenmesinin 2017'de mümkün olabileceği paylaştı. Onaylanmış bir hesaptan gelen 'tweet düzenleme' yetkisine yanıt veren Dorsey, bir çeşit düzenleme özelliğine kesinlikle ihtiyaç olduğunu ama sadece onaylanmış profillerin değil, herkesin bu hakka sahip olması gerektiğini söyledi.

İleti düzenleme özelliği bilindiği üzere Facebook'ta pekala kullanılan ve işe yarayan bir özellik. Twitter'ın da bu özellikten nasibini alması sürpriz olmayacak ve fakat Dorsey bir düzenleme geçmişinin tutulması gerektiğinin de altını çiziyor, haklı olarak. Bunun Reddit tarzında bir işaretleme olup olmayacağını da önümüzdeki aylarda göreceğimizi söyleyebiliriz.

Yerimi özelliği

Dorsey'nin takipçileri 'yerimi' özelliğini aradıklarını da paylaştı ki Facebook 'kaydet' adıyla çıkardığı özelliği son olarak Instagram'a da aktardı. Yani kullanıcılar sonradan göz atmak istedikleri paylaşımları herhangi bir açık işaretleme yapmadan, sadece kendilerinin görebileceği şekilde arşivleyebiliyor. Bu konuda sıkıntı çeken biri olarak, Twitter'ın Pocket gibi uygulamalarla sıkı bir entegrasyon yapmasının anlamlı olacağını düşünüyorum.

Bu noktada Twitter'ın kısa süre önce insanlar arasındaki ilişkileri geliştirmeye odaklanan sosyal ürünler üreten Yes, Inc'i satın aldığını da hatırlatmak istiyorum.

Konu başlıklarının geliştirilmesi gibi çeşitli öneriler alan Dorsey, hiç şüphe yok ki en çok istenen yenilikleri adım adım hayata geçirecek. Hatta sorulan ilk sorunun fikir almanın yanında bir nabız yoklama özelliği taşıdığını da tahmin ediyorum. 2017 yılı Twitter'a neler getirecek dersiniz?

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.