Twitter mobilde "retweet" butonu yerine yeni bir paylaşım butonu deniyor

Twitter mobilde

Twitter için 2016 epey sarsıntılı bir yıl oldu. Şirketin geleceği belirsizliğini korurken, Twitter ana ürününde majör bir değişikliğe gitmedi. Twitter'in en çok kullanılan fonksiyonlarından retweet de bundan payını aldı.

Twitter, retweet butonuna bu yılın başında kendi kendini retweet etme özelliğini ekledi. Özelliğin etkisi sınırlı oldu ancak Twitter daha çok ses getirecek bir yeniliği yılın sonuna saklamış olabilir. Zira, bugün ilk kez Twitter'ın mobil uygulamasında karşılaştığımız değişiklik, Twitter'ın mobilde yeni bir retweet butonu denediğini gösteriyor.

Retweet butonu mu, paylaş butonu mu?

Twitter'ın iOS uygulamasında denediği yeni retweet butonun tasarımı, şu an kullanılan retweet butonundan epey farklı. Köşeli formattan tamamen yuvarlak bir tasarıma dönen Twitter, retweet'i bir daire için yerleşmiş yönlü okla sembolize ediyor. Bununla birlikte retweet butonunun bugün, "retweet" ya da "tweet'i alıntıla" olmak üzere sayısı ikiyle sınırlı fonksiyonları da çoğalıyor. Yeni retweet butonu bunlara ek olarak, "direkt mesaj ile paylaş" ve "... ile paylaş" olmak üzere dört farklı işlevi yerine getirmenizi sağlıyor. Bu özellikler ve değişen tasarım tuşun ve fonksiyonun adının retweet olarak kalıp kalmayacağı sorusunu akla getiriyor. Ürününü popülerlik kaygısıyla yenileyen bir Twitter'ın bu butona "Paylaşım" ya da "Paylaş" butonu demesi beni hiç şaşırtmazdı.

img_8893

Yeni retweet butonu, şu an kullandığımız butona benzer şekilde, Twitter'ın zaman akışında yanında bir sayı ile görülüyor. Ancak bu sayının retweet etme sayısı mı, yoksa paylaşım sayısı mı olduğunu bilemiyoruz. Twitter tarafından bu konuda yapılan resmi bir açıklama yok.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.