Oculus, göz takip teknolojileri geliştiren The Eye Tribe'ı satın aldı

Oculus, göz takip teknolojileri geliştiren The Eye Tribe'ı satın aldı

Sanal gerçeklik pazarının en önemli oyuncularından Oculus, göz bebeği takip hizmeti sunan Danimarkalı girişim The Eye Tribe'i satın aldı. Bu satın alımla birlikte sunduğu sanal gerçeklik deneyimini oldukça geliştirmeyi amaçlayan Oculus, göz hareketleriyle komuta teknolojilerini ürünlerine entegre edip rakiplerinin önüne geçecek.

Bilgisayarlar için 99/199 dolarlık göz takibi kitleri ve mobil cihazlar için yine göz takibi yazılımları sunan The Eye Tribe, 16 kişilik nispeten küçük bir girişim. Oculus'un bu satın alma işlemi için ne kadar ödeme yaptığı hakkındaysa herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Göz takip teknolojisinin ise Oculus'un gelecek ürünlerinde karşımıza çıkması bekleniyor. Özellikle ilk olarak Ekim ayında prototip olarak karşımıza çıkan Oculus'un yeni sanal gerçeklik gözlüğü Santa Cruz modelinde kullanılması beklenen teknoloji, eğer başarılı olursa sanal gerçeklik deneyimini oldukça geliştirecek.

oculus

The Eye Tribe girişiminin yine sanal gerçeklik gözlüklerinde kullanılmak üzere foveated rendering adında bir teknoloji geliştirdiğini de belirtelim. Foveated rendering, sanal gereklik gözlüklerinin önemli kısımlarından olan grafik tarafını güçlendirecek.

Tabii ki bu satın alma işlemi sadece VR sistemleri için gerçekleştirilmemiş olabilir. Oculus Facebook'a bağlı bir şirket olduğu için The Eye Tribe bundan sonra sosyal medya devi için çalışacak. Kim bilir belki de gelecekte Facebook uygulamasını göz takibiyle kontrol etmek mümkün olabilir.

Geçtiğimiz günlerde Google'dan da benzer bir hamle geldiğini belirtelim. Daydream gözlüğüyle birlikte cardboard'un ardından sanal gerçeklik dünyasına daha ciddi bir adım atan Google, başka bir göz takip girişimi olan Eyefluence'ı satın almıştı.

https://www.youtube.com/watch?v=2q9DarPET0o

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.