Reklam engelleyici analiz aracı Admiral'a göre yayıncılar her ay 3,45 milyar dolar kaybediyor

Reklam engelleyici analiz aracı Admiral'a göre yayıncılar her ay 3,45 milyar dolar kaybediyor

Reklam engelleyiciler internet dünyası için en ciddi icatlardan biri oldu. Gelişmiş reklam engelleyici analitiği Admiral, bu etkiyi rakamlarla gözler önüne seriyor ve kendine göre bir çözüm vadediyor.

Admiral, reklam engelleyici yazılım ve eklentilerin performansını ölçümleyen bir analitik aracı. Kendini bu alanda "gezegenin en iyisi" olarak tanıtan girişim, reklam engelleyicilerin yayıncılara ne kadar gelir kaybettirdiğini sitesindeki canlı sayaçla yayınlıyor.

Bu sayaca göre reklam engelleyiciler, yazıyı yazdığım dakikalarda yayıncıların toplam 105,986 milyar kazanmasına mani olmuş. Her saniye 1,313 dolar reklam geliri reklam engelleyici filtresine takılıyor ve bu rakam aylık 3,45 milyar doları buluyor.

adblock-reklam-engelleme Admiral, hem Wordpress eklentisi hem de DFP entegrasyonuyla yayıncıların reklam engelleyicilerden ne kadar etkilendiğini görmesine imkan tanıyor. Admiral, bununla da kalmıyor reklam engellemeleri nedeniyle kazanılamayan gelirin telafi edilmesi için farklı seçenekler sunuyor. Analitik tarafını ücretsiz olarak sunan girişim, gelir dönüşümünü sağlayacak ek özellikler için ücret talep ediyor.

Bu yılın ocak ayında Mosley Ventures, Birchmere Ventures, Gulfshore Capital ve çeşitli yatırımcılardan 2,5 milyon dolar tohum yatırımı alan girişim, iş ortakları edinerek de büyümesini sürdürmek istiyor. Dahası yayıncıları reklam engelleyicilere karşı birlikte hareket etmeye çağırıyor.

Admiral'ın bu yaraya bir merhem olup olmayacağı muallak ama bu dikeyin 2017'de de gündemde olacağı rahatlıkla söyleyebiliriz. Dilerseniz reklam engelleme yazılımlarının hukuksal yorumuna göz atabilir, bu eklentilerin kullanıldığına dair bir fikir veren son yazımıza göz atabilirsiniz.

adblocker-rakam

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.