Facebook Messenger üzerinden BKM Express ile bağış yapmak artık mümkün

Facebook Messenger üzerinden BKM Express ile bağış yapmak artık mümkün

Facebook'un mesajlaşma uygulaması Messenger açtığı API üzerinden pek çok markaya kendi chatbot'larını geliştirme imkanı verdi. Daha çok müşteri hizmetleri açısından kullanılan bu chatbotların farklı kullanım alanları da bulunuyor. Dijital cüzdan BKM Express, yeni geliştirdiği uygulamayla kullanıcılara Türkiye'de Messenger üzerinden bağış yapma imkanı sunmaya başladı.

Facebook Messenger'daki sohbet ekranı üzerinden e-bağış yapılmasına imkan tanıyan özellikle birlikte kullanıcılar BKM Express'in Facebook Messenger hesabıyla konuşması esnasında dilerse BKM Express Destek Merkezi ile mesajlaşabiliyor veya BKM Express Messenger Bot aracılığıyla sadece birkaç adımda bağış işlemini gerçekleştirebiliyor.

Konuyla ilgili görüşünüze başvurduğumuz  BKM Express Genel Müdür Yardımcısı Serkan Yazıcıoğlu, son dönemin popüler teknolojilerinden “chatbot”u kullanarak geliştirdiği uygulamalarının geleceğe yön verecek olan yapay zekâ ve “machine learning” teknolojileri alanında attığımız ilk adım olarak gördüklerini ve bu anlamda çok değerli bulduklarını ekledi.

Sivil toplum kuruluşlarına verdikleri desteğin faaliyetlerinin merkezinde yer aldığını belirten Serkan Yazıcıoğlu bu alanda yapılan diğer uygulamalardan da bahsetti. Eylül 2015'de internet alışverişlerinde sepet tutarını yukarıya yuvarlayarak seçilen sivil toplum kuruluşuna destek olmayı sağlayan Yuvarla Sosyal Girişimi ile işbirliğine giderek bu alan adım atan BKM express, QR kod aracılığıyla bağış toplanmasını da devreye almış.

Bugüne dek 60 bin adet bağış işleminin gerçekleştirilmesine aracılık eden BKM Express, Facebook Messenger'daki chatbot aracılığıyla da bu sayıyı artırmaya devam ediyor. Son olarak Webrazzi Finansal Servisler'16 konferansında da BKM Genel Müdürü Soner Canko sahneden katılımcılara Facebook Messenger üstünden bağış çağrısında bulunmuş ve katılımcılar da bu yenilikçi bağış deneyimini yaşamışlardı. Hatta etkinlikte yapılan bağış miktarı kadar bağış için BKM ve Webrazzi'nin CEO'su Arda Kutsal da taahhütte bulundu ve o gün gerçekleştirilen miktarda bağış, katılımcıların bağış yaptığı STK'lara aktarıldığı bilgisini de edindik. Dilerseniz siz de Messenger'a girip, BKM Express botuyla konuşmaya başlayabilir ve bağışınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.