LinkedIn'in eğitim sitesi Lynda.com, 55 bin hesabın bilgilerini çaldırdı

LinkedIn'in eğitim sitesi Lynda.com, 55 bin hesabın bilgilerini çaldırdı

İnternet dünyasının en büyük sorunu olan siber saldırılar hız kesmiyor. Geçtiğimiz günlerde 2013 yılında gerçekleşen bir saldırı sonucu Yahoo'nun 1 milyar kullanıcının bilgilerini çaldırdığından bahsetmiştik, bugün ise iş dünyasının sosyal ağı konumunda olan LinkedIn'in çevrimiçi eğitim sitesi Lynda.com üzerinden yeni bir saldırı gerçekleşti.

lynda_logo-460x232

Tabii ki bu LinkedIn'in başına gelen ilk siber saldırı değil. 2012 yılında 117 milyon kullanıcısının bilgilerini çaldıran şirket, bu sefer ise nispeten daha küçük bir saldırı atlattı. LinkedIn'in geçtiğimiz sene 1.5 milyar dolara satın aldığı ve toplamda 9.5 milyon kullanıcıya sahip olan Lynda.com'un güvenlik açığı nedeniyle 55 bin kullanıcının bilgileri çalındı.

Saldırı sonrasında kullanıcılarını uyaran LinkedIn, yaklaşık 55 bin hesabın kullanıcı bilgilerine ulaşıldığını belirtti. Çalınan tüm bilgilerin şifrelenmiş olarak saklandığını ve bu bilgilere ulaşılmasının imkansız olduğunu belirten LinkedIn, önlem olarak tüm Lynda.com kullanıcılarının şifrelerini değiştirmeleri gerektiğini belirtti.

LinkedIn, kullanıcı bilgilerinin internete sızdırıldığına dair herhangi bir kanıta ulaşamadıklarını da belirtti. Spesifik olarak hangi hesapların çalındığına dair herhangi bir bilgiye de sahip olmayan LinkedIn, saldırıdan etkilenen hesapların güvenliğini sağlamak için çalıştıklarını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.