GE, Amazon’un Alexa’sını masa lambasının içine yerleştirecek

GE, Amazon’un Alexa’sını masa lambasının içine yerleştirecek

Bugünlerde Amazon'un Alexa'sı neredeyse her şeyin içine girdi. Gerek Amazon’un kendi ses sistemlerine gerekse de üçüncü parti cihazlara Alexa akıllı sisteminin eklendiği düşünülünce Amazon yapay zeka alanında umduğunu buluyor gibi.

Alexa’nın bağlı olduğu çamaşır makineleri ve gerektiğinde deterjan sipariş edebilen bulaşık makinelerine ek olarak GE, Amazon'un trendini kendi lehine kullanmış vaziyette. GE'nin son ürünü, birkaç gün önce Facebook'da canlı demosu yapılarak tanıtıldı. GE’ye göre bu ürün “yapay zekanın dahil olduğu ilk aydınlatma ürünü” olarak tanımlanıyor.

unspecified-1

Ürünü basitçe açıklamaya çalışan GE yetkilileri “GE led masa lambası, size hava durumunu söylüyor” şeklinde açıklıyorlar. Amazon ses sistemlerinin lamba ile zenginleştirilmiş hali diyebiliriz. Şimdilik sadece prototip aşamasında ama ilerleyen dönemlerde bu sesli sistem ve teknolojik kreatif fikirlerle ortaya neler çıkabileceğini tahmin edebiliriz diye düşünüyorum. Siz evden çıkmadan bir çok günlük rutininizi bir lamba söyleyebilir. Bu tabi ki GE tarafında yapılan geliştirme. Diğer firmaların da yapacağı geliştirmeler ile yapılabileceklerin sınırı hayal gücünüz kadar sınırsız...

Sistem, uzun yıllardır çok fazla sayıda ilginç teknolojik ürün tasarlayan Richard Clarckson tarafından tasarlanmış. GE, fiyatlandırma konusunda henüz bir bilgi paylaşmadı ama ön siparişlerin gelecek senenin başında alınacağı söyleniyor. Techcrunch'ın haberine göre tam sipariş süreci de 2017'nin ikinci çeyreğine doğru olacak diye tahmin ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.