Microsoft Cortana destekli hoparlör geliyor

Geçtiğimiz günlerde akıllı asistanı olan Cortana'yı nesnelerin interneti için kullanmak istediğini açıklayan Microsoft, akıllı ev aletleri ile sanal asistanını buluşturacak. Windows'un Youtube hesabından yayınlanan videoyla birlikte Microsoft ve Harman Kardon ortaklığıyla gelecek olan ilk akıllı hoparlör karşımıza çıkmış oldu.

Akıllı ev sistemlerinin oldukça popüler olması nedeniyle önemli bir adım olan bu proje, Microsoft'un başarılı sanal asistanı olan Cortana'yı nesnelerin interneti pazarının içerisine yerleştirecek. Premium ses kişisel asistanla buluşuyor bağlığı ile paylaşılan videoda Cortana'nın sorulara cevap verdiğini ve kendisinden istenen şarkıyı çalmaya başladığını görüyoruz.

chrome_2016-12-12_18-45-34

Nesnelerin interneti pazarının en önemli ürünleri olan Amazon Echo ve Google Home'un kısa süre içerisinde popüler olması, Microsoft'u bu adım için teşvik eden önemli detaylardan. Videonun son kısmında ise 2017 yılı ibaresini görmekteyiz. Tabii ki Cortana sadece bu cihaz ile karşımızda olmayacak.

Nesnelerin internetine çok önem veren Microsoft, yayınladığı Cortana cihazları SDK dosyasıyla birlikte sanal asistanının kullanım alanlarını da arttıracak. Cortana, önümüzdeki yıl itibariyle buzdolapları, termostatlar ve akıllı ev ürünleriyle ilgili aklınıza gelebilecek herhangi bir cihaz içerisinde karşımıza çıkacaktır. Blog arayıcılığıyla açıklamalarda bulunan Microsoft, videoda bulunan cihazın detaylarının 2017 yılı içerisinde paylaşılacağını da belirtmiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.