Dergiler sanal gerçeklikle buluşuyor

HTC yeni geliştirdiği Vivepaper ürünü ilk "Sanal Gerçeklik Dergisi" olarak kullanılmaya başlandı. HTC Vivepaper ilk olarak kamerası sayesinde yayıncılar tarafından sağlanan VR içeriği bulunan dergiyi tarıyor. Daha sonra 360 derece olarak dergi içeriğini görüntüleyip sesleri duyabiliyorsunuz. Bu ürünün diğer bir özelliği ise "A-VR" yani artırılmış sanal gerçeklik, bu sayede başlık takılıyken ekranda görünen sanal dergiye fiziksel olarak da dokunabiliyor ve sayfaları değiştirebiliyorsunuz.

HTC Vivepaper şimdilik sadece Çin’de kullanılabiliyor. Ama HTC bu teknolojiyi Çin dışına çıkarmak için batılı yayıncılarla görüşmelere başlamış bile. Yapılan anlaşmalarla beraber bu teknoloji Çin dışına çıkabilecek.

Vive, A-VR için ön kamerayı kullanan ilk şirket. Günümüzdeki dergi okuyucuları için, dijital ekranlarda okumak yerine dokunma hissini alabilmek için fiziksel dergi aldıklarını belirtten Vive yetkilileri ön kamerayı kullanarak geliştirdikleri A-VR teknolojisi sayesinde kullanıcılara bu hissi kaybettirmeden sanal gerçekliği tatma fırsatı veriyor. Üstelik bunun için elinize, kolunuza veya parmaklarınıza ek bir aparat takmak zorunda da değilsiniz.

Engadget'in paylaştığı bilgiye göre ilerleyen dönemlerde Google cardboard ve diğer VR cihazları da Vivepaper'ı okuyabilme imkanı bulacaklar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.