HMD, Nokia markalı ilk telefonunu duyurdu

Akıllı telefon pazarının efsanelerinden Nokia markasının önümüzdeki 10 yıl boyunca sahibi olacak olan HMD Global, Nokia markalı ilk telefonunu tanıttı. Günümüz akıllı telefonlarının yanında oldukça 'sade' kalan 'feature' model Nokia 150, nostalji yaşamak isteyen cep telefonu meraklıları için ideal.

Özellikle fiyatı ile şaşırtacak olan Nokia 150, 26 dolarlık fiyat etiketine sahip durumda. 240 × 320 piksel çözünürlüğünde 2.4 inçlik bir ekran ile karşımıza çıkan Nokia 150, üzerinde fiziksel klavye barındırıyor. Nokia'nın çok satan modelleri olan 105, 216 ve 230'a oldukça benzeyen Nokia 150, microSD kart desteğine de sahip. Cihazın, Bluetooth, FM radyo ve MP3 player desteği sunduğunu da belirtelim.

Flaş destekli VGA kameraya sahip olan Nokia 150, ön kameraya sahip değil. Çift sim kartlı farklı bir versiyona da sahip olan Nokia 150'nin tek simli versiyonu 22 saat konuşma ve 31 güne kadar bekleme süresine sahip. Bataryası ile farklılaşacak olan Nokia 150'nin çift sim destekli model ise yaklaşık 25 güne kadar bekleme süresi sunuyor. HMD'nin ilk telefonu pek iddialı olmasa da yakın zamanda daha ciddi modeller karşımıza çıkacak.

Önümüzdeki Şubat ayında gerçekleşecek olan MWC etkinliğinde Android işletim sistemine sahip Nokia markalı modellerini tanıtacak olan firma, akıllı telefon pazarına hızlı bir şekilde girmeyi amaçlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.