Snapchat'e gruplarla geçici mesajlaşma özelliği ve Shazam entegrasyonu eklendi

Snapchat'e gruplarla geçici mesajlaşma özelliği ve Shazam entegrasyonu eklendi

Snapchat, uzunca bir süredir beklenen Groups özelliğini sonunda duyurdu. ABD'de Noel'e geri sayımın sürdüğü bu dönemde gruplarla mesajlaşma özelliğini tanıtan Snapchat üzerinden snap'leri 16 kişiye birden göndermek artık mümkün.

Snapchat'in bugün tanıttığı Groups özelliği en fazla 16 kişilik gruplara 24 saat sonunda silinen snap'ler göndermenizi sağlıyor. Snap'leri gönderdiğiniz grup ekranın en altında grup üyelerinin ismini görebiliyorsunuz. Bu isimlere dokunarak her biriyle ayrı ayrı mesajlaşmanıza izin veren Groups özelliği, bu sayede iki kişi arasındaki muhabbet yüzünden tüm grubun spam bombardımanına tutulmasını önlüyor.

Bu özelliğe Groups içinde Quick Chat yani hızlı sohbet adı veriliyor. Yeni bir ekranda grup üyelerinden biriyle bire bir konuşurken tek dokunuşla ana ekrana dönebiliyorsunuz. Grup içindeki mesajlaşmalar 24 saat sonra siliniyor ve gruba gönderilen snap'ler, her bir grup üyesi tarafından yalnızca bir kez görüntülenebiliyor.

Bununla birlikte Snapchat, paylaşımlarınızı renklendirecek Scissors ve Paintbrush adında iki yeni araç sunmaya başladı. Scissors yani makasla ön izleme ekranında bir snap'i kesmeniz ve onu bir sticker'a dönüştürmeniz mümkün. Paintbrush yani boya fırçası ise Memories bölümündeki snap'lerinize artistik filtreler uyarlamanızı sağlıyor.

Snapchat'in eklediği bir diğer özellikse, uygulama içinden ayrılmadan duyduğunuz bir şarkıyı tanımlamanızı sağlıyor. Mobil uygulamasını Shazam ile entegre eden Snapchat üzerinden artık kamera ikonuna dokunarak şarkı tanımak mümkün hale geliyor. Bunun için tek yapmanız gereken Snapchat uygulamanıza gelen güncellemeyi indirdiğinizden emin olmak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.