Google, sürücüsüz otomobil üretmekten vazgeçiyor

Google, sürücüsüz otomobil üretmekten vazgeçiyor

Google, şirket içinde Chauffeur (yani Şoför) kod adıyla anılan sürücüsüz  otomobil projesinde önemli bir yol ayrımına geldi. Bugüne kadar kendi sürücüsüz araçlarını test eden Google, geleceğin otomotiv endüstrisinde bir "donanım" sağlayıcı olarak yer alıp almayacağını yeniden düşünüyor. Gelen haberler şirketin sürücüsüz otomobil üretiminden çekileceğine işaret ediyor.

The Information'ın haberi Google'ın sürücüsüz araç biriminin önemli bir yeniden yapılanmaya gideceği yönündeki bir başka haberi takip ediyor. Zira Google'ın sürücüsüz araçlar birimi başkanı olarak görev yapan Hyundai eski CEO'su John Krafcik, sürücüsüz araçların yakın zamanda Alphabet'in uzun menzilli projeleri deneyen X biriminden emekli olacağını, kısa süre önce açıklamıştı. Sürücüsüz otomobiller Google'ın ana şirketi Alphabet'in X biriminden ayrılıp, bağımsız bir şirket olarak operasyonlarına devam etmek için yeni işe alımlara da başlamıştı.

The Information'ın haberi bu beklentileri doğrulamakla birlikte, Alphabet'in bu yeni şirketi nasıl konumlandıracağıyla ilgili de detaylar içeriyor. Buna göre birim kendi araçlarını üretmek yerine otomotiv üreticileriyle iş birliği yapacak ancak 2017 yıl sonuna kadar kendi taksi servisini de piyasaya sunacak.

Google sürücüsüz araçları için halihazırda Fiat Chrysler ile iş birliği içinde çalışıyor ve bu iş birliklerinin kapsamı önümüzdeki dönemde genişleyebilir.

Benzer haberler kendi sürücüsüz aracını geliştirdiği söylenen Apple için de gündeme gelmiş, şirketin yeni otomotiv endüstrisinde araç üretiminden ziyade bir yazılım sağlayıcı olarak konumlanacağı iddia edilmişti.

Google tarafından yapılan bir açıklama henüz yok ancak şirket bugün sürücüsüz araçlarıyla ilgili bir medya etkinliği düzenliyor. Detayları duymamız çok da uzun zaman almayacak gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.