Snapchat neslinin mobil bankası: Lunar Way

Snapchat neslinin mobil bankası: Lunar Way

Atom Bank, Monzo, Starling, Tandem. X ve Y nesli bu isimlere aşina olmasa da Z nesli için durum pek de öyle gözükmüyor. Bu isimler arasına katılmaya hazırlanan Lunar Way, kendi tabiriyle 'Snapchat neslinin bankası' olmak istiyor.

Danimarka merkezli Lunar Way, bankacılık hizmetlerini tamamen mobil uygulama üzerinden çözmek isteyen bir girişim. Tıpkı diğer yeni nesil banka uygulamaları gibi resmi açılışını yapmadan yatırım almayı (4,2 milyon euro) başarmış. Bazı melek yatırımcıların yanısıra SEED Capital Denmark ve Danimarka'nın en büyük ev kredisi sağlayıcısı Nykredit'i de arkasına almış.

mobil-banka-yatirim-lunarway

Kullanıcı kitlesini 'Snapchat nesli' olarak niteleyen Lunar Way, mobil uygulama üzerinden hesap açmanıza izin veriyor ve adresinize bir banka kartı gönderiyor. Mobil uygulaması üzerinden gerçek zamanlı işlem takibi yapmanızı sağladığı gibi harcamalarınızı kategorilere ayırıyor ve kendinize finansal hedefler koymanıza imkan tanıyor.

lunar-way-mobil-bankaMonzo ve Atom gibi girişimlerin aksine kendine özel bir banka lisansı almayan Lunar Way, yerel bankalarla iş ortaklığı yapıyor. Lunar Way'in kurucusu Ken Villum Klausen, geleneksel bankaların herkes için her şeyi sunmaya çalıştığını ve bu nedenle ürünlerinin vasat kaldığını söylüyor. Lunar Way'in tamamen mobil odaklı olduğunu ve gelecekte ev kredisi almayı bile uygulama üzerinden halledebileceklerini ekliyor.

Klausen, test sürecindeki kullanıcılarının yüzde 23'ünün eski banka hesabını kapattığını ve Lunar Way'i ilk seçenek olarak kullandığını paylaşıyor. Daha da ilginci kullanıcılarının yüzde 85'inin Snapchat'te Lunar Way'i takip ettiğini ifade ediyor.

Lunar Way'in bankacılık sisteminin daha esnek olduğu Nordik ülkelerinde başarılı olma şansı yüksek diyebiliriz. Diğer yandan geleneksel bankaların da bu alanda sürekli kendilerini yenilediğini hatırlamakta fayda var. Zira Finansal Servisler 2016 konferansımızda da gündeme getirdiğimiz gibi; geleneksel bankalar da dönüşümün bir parçası olmak niyetinde. Üstelik hem finansal açıdan hem de müşteri ve kullanıcı verisi açısından büyük bir avantaja sahipler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.