Volt, stratejik HERE anlaşmasıyla sesli navigasyon özelliğine kavuşuyor

Volt, stratejik HERE anlaşmasıyla sesli navigasyon özelliğine kavuşuyor

Yolculuk paylaşım uygulaması Volt, Avrupa'nın en önemli harita uygulamalarından HERE ile navigasyon tarafında önemli bir işbirliğine imza attı.

Yapılan resmi açıklamalara göre artık Volt kullanıcıları uygulama içinde HERE'in sesli navigasyonunu kullanabilecek. HERE'in çevrimdışı harita ve 3 boyutlu manzara modellemeleri sunması bir yana, Volt bu yenilikle araç-yolcu eşleştirmelerini de daha iyi bir şekilde yapılabilmeyi hedefliyor.

Hatırlatmak gerekirse HERE, Nokia'nın haritalama servisi olarak popüler olmuştu ama Alman otomotiv devleri (BMW, Audi ve Daimler) Aralık 2015'te HERE'i Nokia'dan 3 milyar dolara satın almıştı. Yani bu anlaşma Volt'ın BMW, Audi ve Mercedes ile işbirliği yapması olarak da okunabilir ve yeni anlaşmaların gelmesi mümkün olabilir.

volt-here-navigasyon

Kasım ayında Saned Partners ve MEVP’den 550 bin dolar yatırım alan Volt'un bu iş ortaklığı hem bir dünya markasıyla anlaşması açısından hem de uygulamanın işlevselliği açısından oldukça dikkat çekici. Volt'un kurucusu Ali Halabi, özellikle İstanbul'daki trafik sıkışıklığına dikkat çekiyor ve her 10 araçtan 8'inin sadece şoförle yol aldığını paylaşıyor.

Günlük aktif kullanıcı sayısı 2000'i geçti

Volt'un Uber, Olev, Careem gibi uygulamaların aksine trafiğe yeni bir araç çıkarmadığını ve yolcu adaylarına da taksiye göre de yüzde 70 daha ucuz bir özel seyahat imkanı sunduklarını hatırlatıyor. Ali Halabi, günlük 2000 aktif kullanıcı sayısını geçtiklerini ve sürücülerin günde 1.500'den fazla yolculuk yaptıklarını ekliyor.

volt-yolculuk-uygulamasi

Bildiğiniz gibi Uber de TomTom’un harita servisini kullanmak için anlaşma imzalamıştı. Uber'in Chicago'daki UberCommute adlı çözümü Volt'a rakip bir iş fakat Ali Halabi, Uber'in bu hizmeti (UberX baltalamamak için) pek de yaygınlaştırmasını beklemiyor. Keza Google'ın San Francisco'da devreye aldığı Volt benzeri Waze Rider uygulaması da henüz SF ile sınırlı.

Özetle Türkiye ve Avrupa dikkate alındığında Volt-HERE eşleşmesinin oldukça isabetli ve stratejik bir adım olduğunu düşünüyorum. Elbtte bu işbirliğinin somut çıktılarını önümüzdeki dönemde her birlikte göreceğiz. Eğer hala denemediyseniz Volt'u App Store'dan veya Google Play'den indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.