GBA'dan yatırım alan Otsimo yapay zekaya odaklanarak ABD pazarında hızlanacak

GBA'dan yatırım alan Otsimo yapay zekaya odaklanarak ABD pazarında hızlanacak

Otizmli bireyler ve ebeveynleri için ücretsiz, açık kaynaklı mobil uygulamalar geliştiren ve dünyanın en iyi sosyal girişimlerinden biri olarak görülen Otsimo, Galata Business Angels'dan (GBA) yatırım aldı. Yatırımın finansal koşulları açıklanmadı ancak Otsimo, GBA melek yatırım ağının üye yatırımcılarının tamamından yatırım alan ilk girişim olarak, bu turla, kayıtlara geçti. 

Webrazzi Arena 2015 girişimlerinden biri olduktan sonra, uluslararası arenadaki başarılarıyla adından söz ettiren Otsimo son olarak  UC Berkeley tarafından düzenlenen ve dünya çapında sosyal girişimler için danışmanlık ve tanıtım hizmeti sağlayan Global Social Venture Competition (GSVC) yarışmasında dördüncülük elde etmişti.

Yatırımla birlikte ABD pazarında hızlanmayı planlayan Otsimo, yapay zeka çalışmalarına odaklanarak farklılaşacak. Otsimo Kurucu Ortağı ve CEO’su Hasan Zafer yaptığı açıklamada, hedeflerinin Otsimo’yu yapay zekayla birleştirmek olduğunu söylüyor ve şöyle devam ediyor: "Özellikle otizm eğitimi, analiz temelli olduğu için buna çok uygun. Yine otizm, bir spektrum bozukluğu olduğu için çocukların durumunu yaşından veya sınıfından değil çocukların kendisinden anlamamız gerekiyor. Bu da bizi daha önceki eğitim uygulamalarından ayırıyor. Bu nedenle yapay zeka çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz.

Otsimo'nun bugün Türkiye ve Amerika’da 2 binden fazla otizmli aileye eğitim ulaştırdığı belirtiliyor. "Yalnızca Türkiye'de 352 bin otizmli çocuk var ve bunların 21 bini eğitim alabiliyor çünkü otizmlilerin eğitimi için çok ciddi ücretler ödemek gerekiyor" diyor GBA üyeleri ortak açıklamalarında.

https://youtu.be/B-VMdXgvcXw

Otsimo 2017'ye Android uygulamasını yayınlamaktan aileler için bir eğitim platformu olacak Otsimo üniversitesi kurmaya kadar yoğun bir gündemle giriyor. Girişim, bu çalışmalarıyla uluslararası arenada ses getirmeye devam edecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.