Geometric Intelligence'ı satın alan Uber yapay zekâ laboratuvarı kuruyor

Geometric Intelligence'ı satın alan Uber yapay zekâ laboratuvarı kuruyor

2017'de borsaya açılması beklenen milyar dolarlık girişimlerden biri olan Uber, yapay zekâ teknolojileri geliştiren Geometric Intelligence adlı girişimi satın aldı.

Yapay zekâ çalışmalarının nereye gideceği oldukça belirsiz ama teknoloji şirketleri bu alana yatırım yapmak konusunda oldukça kararlı. Uber de bu şirketlerden biri ve Geometric Intelligence satın almasıyla sunduğu hizmetleri daha verimli hale getirmeyi planlıyor. Uber, San Francisco'daki merkezinde bir yapay zekâ laboratuarı kuracağını ifade ediyor.

Şoförlü araç çağırma uygulaması olarak kurulmuş olsa da Uber, bugün sürücüsüz araç teknolojilerini en yakından takip eden şirketlerden biri. Pittsburgh'daki araştırma ekibiyle makine öğrenmesi üzerine çalışan girişim, bu alandaki çalışmalarını Geometric Intelligence'ın tecrübeli ekibiyle bir üst seviyeye taşımak istiyor. Uber'in rota belirleme gibi yeteneklerinin de bu satın almayla gelişeceği paylaşılıyor ki Uber, geçtiğimiz günlerde yaptığı güncellemeyle arka planda konum bilgisini okumaya başlamıştı.

Geometric Intelligence (GI) bilişsel bilimler, sinirsel dilbilim ve yazılım alanında uzman kuruculara (Gary Marcus, Zoubin Ghahramani, Kenneth Stanley) sahip ve 15 kişilik ekibin tamamı veri bilimi ve yapay zekâ gibi günümüzün popüler konularıyla ilgileniyor. GI, normalde gereksinim duyulandan daha küçük veri setleri üzerinden nesne veya senaryo tanımlaması yapabiliyor ki bu tekniğin Uber için oldukça faydalı olacağına şüphe yok. Uber böylece küçük pazarlarda da oldukça verimli işler yapabilir ve küresel açılımını daha da hızlandırabilir.

Hatırlatmak gerekirse Elon Musk’ın öncülük ettiği OpenAI da bugün yapay zekâ okulu Universe’i açtığı duyurdu ve önümüzdeki ayların yapay zekâ konusunda ciddi çalışmalara sahne olacağını şimdiden söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.