Apple, iPhone'un 10'uncu yılında kavisli ekrana dönebilir

Apple, iPhone'un 10'uncu yılında kavisli ekrana dönebilir

Apple, Steve Jobs'ın ilk kez Haziran 2007'de tanıttığı iPhone'un 2017'de onuncu yıl dönümünü kutlayacak. Hali hazırda Jobs'dan aldığı mirası inovasyon açısından yeterince ileri götürememekle eleştirlen Tim Cook'un Apple'ından beklentiler yüksek. Önümüzdeki yıl tanıtılması beklenen yeni iPhone -şimdilik iPhone 8 olarak adlandırdığımız- ile radikal değişikliklere gitmesi umulan Apple üzerinde ciddi bir baskı var. Bu beklentileri karşılar mı bilinmez, iPhone ile ilgili yeni duyumlar, öncelikle cihazın ekranında önemli yeniliklere işaret ediyor.

Wall Street Journal'ın şirketin tedarikçilerine dayandırdığı haberine göre, Apple, iPhone'un onuncu yılında kavisli ekrana sahip yeni bir model tanıtabilir. Ekranda kullandığı LCD teknolojisinden daha yüksek performanslı OLED'e geçmesi beklenen Apple'ın önümüzdeki yıl tanıtacağı modellerden birinin kavisli ekrana sahip olacağı belirtiliyor. Apple'ın bugün ondan fazla modeli tedarikçilerinden talep ettiği ve bunlar arasında seçim yapma aşamasında olduğu da notlar arasında yani beklentilerin boşa çıkması olasılığı da var.

Ancak bugüne kadar ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo dahil farklı kaynakların Apple'ın OLED ekrana geçeceği beklentisini paylaşması ihtimalleri güçlendiriyor. Bununla birlikte iPhone 8'in kablosuz şarjı destekleyecek şekilde metal kaplama yerine cam kaplama kullanacağı da belirtiliyordu. Kuo kenarsız ekrana sahip iPhone 8'in 5.1 inch ve 5.2 inch'lik iki modelle geleceğini de söylemişti.

Wall Street Journal'ın haberinde iPhone 8'in OLED ekranların yüksek maliyeti nedeniyle yüksek fiyatlı premium bir telefon olarak tanıtılması olasılığından da söz ediliyor. Bu, normal koşullar altında önümüzdeki yıl iPhone 7S ve iPhone 7S Plus'ı tanıtması beklenen Apple'ın, bir istisna yaparak iPhone 8'i de bu özel dönemde tanıtması beklentisini güçlendiriyor. Hali hazırda iPhone 7 ile ana menü tuşunu terkeden Apple'ın iPhone 8 tasarımında bu tasarım çizgisini bir adım ileri götüreceği de konuşuluyor, bugün.

Apple tarafından konuyla ilgili yapılan bir açıklama henüz yok, gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.