İlk yılında 1,2 milyon aktif kullanıcıya ulaşan BonusFlaş, tamamen kredi kartının yerine geçebilir

İlk yılında 1,2 milyon aktif kullanıcıya ulaşan BonusFlaş, tamamen kredi kartının yerine geçebilir

Türkiye’de bir banka tarafından sağlanan ilk alışveriş platformu olarak Kasım 2015'te Garanti Bankası müşterileriyle buluşan BonusFlaş, beklentileri karşılayacak şekilde ilk yılını 2,5 milyon indirilmeyle kapattı. Uygulamanın birinci yıl performansına dair güncellemeleri paylaşan Garanti Ödeme Sistemleri Dijital Pazarlama ve Ticari Kartlar Genel Müdür Yardımcısı Çağrı Süzer, 1 milyon indirilme hedefiyle yola çıktıklarını hatırlatıyor. Uygulamanın güncel aktif kullanıcı sayısının 1,2 milyona ulaştığını paylaşan Süzer, BonusFlaş'ın plastik kredi kartının yerini tamamen alacak şekilde geliştirmelere yaptıklarını da söylüyor.

BonusFlaş'ın bugün yapılan birinci yıl toplantısında öne çıkan sayılar, uygulamanın gerek bireysel kullanıcılar, gerek markalar açısından tatmin edici rakamlara ulaştığını gösteriyor. Garanti'nin açıklamalarına göre, BonusFlaş uygulaması üzerinden bir yılda gerçekleştirilen 4 bin kampanyaya 5,8 milyon katılım oldu. Marka işbirlikleriyle ayda ortalama 500 fırsat sunan BonusFlaş’ın toplam görüntülenme sayısı 392 milyona ulaştı ve uygulama üzerinden nakit ürünler, kredi kartı borç ödeme ve limit artırımı gibi 1,2 milyon finansal işlem gerçekleşti. İlk yıl sonuçlarıyla birlikte hedef yükselten BonusFlaş'ın 2017'de 4 milyon indirilme sayısını geçeceği ön görülüyor.

Daha kişisel bir bankacılık uygulaması

cagri-suzer_1
Garanti Ödeme Sistemleri Dijital Pazarlama ve Ticari Kartlar GMY Çağrı Süzer

BonusFlaş'ın kısa vadede dönüşümünde kişiselleştirme belirleyici faktörlerden biri. Halihazırda Ekim sonunda yayınlanan güncellemeyle birlikte kullanıcılarına harcama kontrolü özelliği sunmaya başlayan BonusFlaş, müşterilerin kredi kartı harcamalarını kategorilere göre sınırlamalarını sağlıyor. Örneğin giyim, market ya da akaryakıt alışverişiniz için Kasım ayında belirli bir limit belirleyebiliyor ve BonusFlaş uygulamasının bu limite ulaştığınızda size bildirim göndermesini sağlayabiliyorsunuz. Kredi kartı ekstre tutarınız ya da tek seferde kartınızla yapılabilecek işlem tutarını da yine bu menüden kontrol edebiliyorsunuz. Özelliğin yayınlandığı ilk 10 gün içinde 50 bin kez kullanıldığı da notlar arasında.

Müşterinin kredi kartı harcamalarını anlık görüntülemelerini sağlayan uygulama kontrolü kullanıcıya daha fazla bırakırken, bilgi verme işlevi de daha proaktif hale geliyor. BonusFlaş'a eklenmesi planlanan özellikler arasında, yurt dışında ya da hastane gibi belirli harcamaları yapması durumunda, uygulama anlık olarak harcama detaylarıyla ilgili kullanıcılarına bilgi veriyor.

Garanti'nin BonusFlaş için orta vadede vizyonu, plastik kartların yerini tamamen alan bir uygulama haline gelmesi. Mobil alışveriş ve sadakat uygulamalarında yaygınlaşmaya başlayan mobil ödeme özelliğinin BonusFlaş'a tanımlanmasıyla birlikte uygulama kredi kartını cüzdanınızdan çıkarma (hatta yanınızda taşıma) gereksinimini ortadan kaldırabilir. Çağrı Süzer, BonusFlaş'ı uzun vadede alışverişin dışına çıkan bir uygulama haline getirmeyi istediklerini de söylüyor.

GarantiPay, 210 e-ticaret sitesinde aktive edilecek

Garanti'nin BonusFlaş ile birlikte 2017 önceliklerinden biri de GarantiPay olacak. Bugüne kadar radar altında ilerleyerek, kullanıcı davranışlarını takip eden ödeme çözümü, 2017'de hızlanacak. Bugüne kadar GarantiPay üzerinden 25 bin işlem gerçekleştiğini paylaşan Süzer,  GarantiPay'in entegre edildiği e-ticaret sitesi sayısının yakında 210'a ulaşacağını belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.